Za ovaj recept treba ti samo nekoliko poznatih sastojaka i svega pola sata pripreme - i na stolu ćeš imati vrlo ukusan obrok koji možeš poslužiti uz krumpir, rižu ili tjesteninu.
Sastojci za 4 osobe
- 500 g svinjskog karea (može također i svinjski but)
- 2 žlice brašna
- 1 žlica mljevene crvene paprike
- sol i mljeveni crni papar
- maslinovo ili suncokretovo ulje
- 1 veliki luk
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 150 g šampinjona
- 2 češnja češnjaka
- 3 dl vode ili temeljca
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- svježi peršin
Postupak
- Meso narežemo na komadiće veličine zalogaja, koje uvaljamo u smjesu brašna, mljevene paprike, soli i papra.
- Papriku i gljive očistimo i operemo. Gljive po potrebi brzo isperemo pod tekućom vodom i posušimo. Papriku narežemo na malo veće kocke, a šampinjone na ploške. Luk i češnjak ogulimo te ih sitno nasjeckamo odvojeno.
- U većoj tavi ugrijemo ulje i na njemu zlatno smeđe popržimo komadiće mesa. Poprženo meso stavimo na tanjur.
- U tavu dodamo još malo ulja, a zatim u njemu pet minuta pržimo luk, gljive i papriku.
- Na kraju dodamo i češnjak. Kada zamiriše, u tavu vraćamo meso i sve zalijemo temeljcem ili vodom. Kuhamo na umjerenoj temperaturi 10 do 15 minuta, ovisno o veličini komadića mesa.
- Na kraju umiješamo vrhnje za kuhanje, zagrijemo do vrenja i maknemo s vatre.
- Posluženi obrok ukrasimo sjeckanim peršinom i odabranim prilogom, piše okusno.je.