Gastro
RECEPT U SLIKAMA

Brzi ručak na žlicu: Recept za svinjski gulaš s vrhnjem i paprikom

Brzi ručak na žlicu: Recept za svinjski gulaš s vrhnjem i paprikom
Ovo ukusno jelo savršena je ideja za obiteljski ručak i odlično pristaje uz posljednje dane zime koji su nas ponekad još znaju iznenaditi hladnoćom pa nam treba nešto na žlicu da se ugrijemo

Za ovaj recept treba ti samo nekoliko poznatih sastojaka i svega pola sata pripreme - i na stolu ćeš imati vrlo ukusan obrok koji možeš poslužiti uz krumpir, rižu ili tjesteninu.

Sastojci za 4 osobe

500 g svinjskog karea (može također i svinjski but)

2 žlice brašna

1 žlica mljevene crvene paprike

sol i mljeveni crni papar

maslinovo ili suncokretovo ulje

1 veliki luk

1 crvena paprika

1 žuta paprika

150 g šampinjona

2 češnja češnjaka

3 dl vode ili temeljca

150 ml vrhnja za kuhanje

svježi peršin

Postupak

Meso narežemo na komadiće veličine zalogaja, koje uvaljamo u smjesu brašna, mljevene paprike, soli i papra.

Papriku i gljive očistimo i operemo. Gljive po potrebi brzo isperemo pod tekućom vodom i posušimo. Papriku narežemo na malo veće kocke, a šampinjone na ploške. Luk i češnjak ogulimo te ih sitno nasjeckamo odvojeno.

U većoj tavi ugrijemo ulje i na njemu zlatno smeđe popržimo komadiće mesa. Poprženo meso stavimo na tanjur.

U tavu dodamo još malo ulja, a zatim u njemu pet minuta pržimo luk, gljive i papriku.

Brzi ručak na žlicu: Recept za svinjski gulaš s vrhnjem i paprikom

Na kraju dodamo i češnjak. Kada zamiriše, u tavu vraćamo meso i sve zalijemo temeljcem ili vodom. Kuhamo na umjerenoj temperaturi 10 do 15 minuta, ovisno o veličini komadića mesa.

Na kraju umiješamo vrhnje za kuhanje, zagrijemo do vrenja i maknemo s vatre.

Posluženi obrok ukrasimo sjeckanim peršinom i odabranim prilogom, piše okusno.je.

Brzi ručak na žlicu: Recept za svinjski gulaš s vrhnjem i paprikom