
Brzi ručak na žlicu: Recept za svinjski gulaš s vrhnjem i paprikom

Za ovaj recept treba ti samo nekoliko poznatih sastojaka i svega pola sata pripreme - i na stolu ćeš imati vrlo ukusan obrok koji možeš poslužiti uz krumpir, rižu ili tjesteninu.
Sastojci za 4 osobe
500 g svinjskog karea (može također i svinjski but)
2 žlice brašna
1 žlica mljevene crvene paprike
sol i mljeveni crni papar
maslinovo ili suncokretovo ulje
1 veliki luk
1 crvena paprika
1 žuta paprika
150 g šampinjona
2 češnja češnjaka
3 dl vode ili temeljca
150 ml vrhnja za kuhanje
svježi peršin
Postupak
Meso narežemo na komadiće veličine zalogaja, koje uvaljamo u smjesu brašna, mljevene paprike, soli i papra.
Papriku i gljive očistimo i operemo. Gljive po potrebi brzo isperemo pod tekućom vodom i posušimo. Papriku narežemo na malo veće kocke, a šampinjone na ploške. Luk i češnjak ogulimo te ih sitno nasjeckamo odvojeno.
U većoj tavi ugrijemo ulje i na njemu zlatno smeđe popržimo komadiće mesa. Poprženo meso stavimo na tanjur.
U tavu dodamo još malo ulja, a zatim u njemu pet minuta pržimo luk, gljive i papriku.
Na kraju dodamo i češnjak. Kada zamiriše, u tavu vraćamo meso i sve zalijemo temeljcem ili vodom. Kuhamo na umjerenoj temperaturi 10 do 15 minuta, ovisno o veličini komadića mesa.
Na kraju umiješamo vrhnje za kuhanje, zagrijemo do vrenja i maknemo s vatre.
Posluženi obrok ukrasimo sjeckanim peršinom i odabranim prilogom, piše okusno.je.

Horoskop za nedjelju: Rakovi provjerite financije, blizanci će se družiti

Kaftan – ljetni klasik koji ovog ljeta nosimo i u gradskim kombinacijama

Imamo ideju za savršenu ljetnu frizuru, treba vam samo marama
