Kolač s limunom i ružmarinom
Priprema:
U posudi umuti ulje, šećer, jaja i limunovu koricu, a zatim dodaj i sve ostale sastojke. Dobro sve promiješaj da dobiješ smjesu bez grudica. Tijesto presipaj u namašćeni kalup za torte i stavi peći u pećnicu na 175 stupnjeva od 30 do 40 minuta. Nakon što je kalup pečen ga ostavi da se još 15 minuta hladi u kalupu. Za glazuru izmiješaj šećer i limunov sok da dobiješ glatku i tekuću glazuru. Kada je kolač ohlađen prelij glazuru preko njega.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 1 i pol šalica šećera
- naribana korica 2 limuna
- 2 jaja
- 1 šalica ulja
- ½ žličice soli
- 1 šalica jogurta
- 3 žličice limunovog soka
- 3 žličice sitno nasjeckanog ružmarina
- 2 šalice brašna s praškom za pecivo
- 2 šalice šećera u prahu
- 5 žlica limunovog soka