Slastice s okusom Mediterana: Imamo recepte za deserte s omiljenim začinskim biljem

Od ružmarina pa do kadulje, jadransko začinsko bilje od sada možeš jesti i u slatkim jelima

Slastice s okusom Mediterana: Imamo recepte za deserte s omiljenim začinskim biljem

Kolač s limunom i ružmarinom

Priprema:

U posudi umuti ulje, šećer, jaja i limunovu koricu, a zatim dodaj i sve ostale sastojke. Dobro sve promiješaj da dobiješ smjesu bez grudica. Tijesto presipaj u namašćeni kalup za torte i stavi peći u pećnicu na 175 stupnjeva od 30 do 40 minuta. Nakon što je kalup pečen ga ostavi da se još 15 minuta hladi u kalupu. Za glazuru izmiješaj šećer i limunov sok da dobiješ glatku i tekuću glazuru. Kada je kolač ohlađen prelij glazuru preko njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 1 i pol šalica šećera
  • naribana korica 2 limuna
  • 2 jaja
  • 1 šalica ulja
  • ½ žličice soli
  • 1 šalica jogurta
  • 3 žličice limunovog soka
  • 3 žličice sitno nasjeckanog ružmarina
  • 2 šalice brašna s praškom za pecivo
  • 2 šalice šećera u prahu
  • 5 žlica  limunovog soka
3/4