Semifreddo od badema i kadulje
Priprema:
Bademe kratko prži u tavi sa šećerom da se postupno rastope, a šećer aromatizira. Pržene bademe i ostatak šećera premjesti u blender ili mlinac te ih usitni. Nekoliko komada istuci kuhinjskim batom kako bi ostali nešto veći komadići. U zdjeli kojom si poklopila lonac u kojem kuha voda miješaj 2 cijela jaja, 4 žumanjka i vanilin šećer. Miješaj sve dok ne dobiješ finu kremastu smjesu. Vrhnje istuci u čvrsti šlag. U kremu umiješaj sitnije i krupnije usitnjene bademe. Pažljivo umiješaj i tučeno vrhnje. Budi vrlo nježna da se šlag ne bi “ispuhao”. Sve izlij u željeni kalup obložen folijom te stavi u zamrzivač. Kada se posve ohladi, izvadi, ukloni foliju i reži na ploške. Ukrasi i aromatiziraj listićima kadulje.
Sastojci:
- 1 l vrhnja za šlag
- 6 komada jaja
- 150 g badema
- 150 g šećera u prahu
- 100 g šećera kristal
- 10 g vanilin šećer
- Kadulja