Slastice s okusom Mediterana: Imamo recepte za deserte s omiljenim začinskim biljem

Od ružmarina pa do kadulje, jadransko začinsko bilje od sada možeš jesti i u slatkim jelima

Slastice s okusom Mediterana: Imamo recepte za deserte s omiljenim začinskim biljem

Semifreddo od badema i kadulje

Priprema:

Bademe kratko prži u tavi sa šećerom da se postupno rastope, a šećer aromatizira. Pržene bademe i ostatak šećera premjesti u blender ili mlinac te ih usitni. Nekoliko komada istuci kuhinjskim batom kako bi ostali nešto veći komadići. U zdjeli kojom si poklopila lonac u kojem kuha voda miješaj 2 cijela jaja, 4 žumanjka i vanilin šećer. Miješaj sve dok ne dobiješ finu kremastu smjesu. Vrhnje istuci u čvrsti šlag. U kremu umiješaj sitnije i krupnije usitnjene bademe. Pažljivo umiješaj i tučeno vrhnje. Budi vrlo nježna da se šlag ne bi “ispuhao”. Sve izlij u željeni kalup obložen folijom te stavi u zamrzivač. Kada se posve ohladi, izvadi, ukloni foliju i reži na ploške. Ukrasi i aromatiziraj listićima kadulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 1 l vrhnja za šlag
  • 6 komada jaja
  • 150 g badema
  • 150 g šećera u prahu
  • 100 g šećera kristal
  • 10 g vanilin šećer
  • Kadulja
4/4