Sezona je šljiva, a mi vam otkrivamo odlične recepte

Kraljica kasnog ljeta koje biste svakako trebali uvrstiti u svoju prehranu

Sezona je šljiva, a mi vam otkrivamo odlične recepte

Tofu knedle s ukuhanim šljivama

Sastojci:

3 žemlje od prethodnog dana
75 g griza
oko 70 g mekanog tofua
75 g margarina
75 g oštrog brašna
sol
krušne mrvice
vanilin šećer

Za ukuhane šljive:

1 kg šljiva
150 g šećera
1 štapić cimeta
1/8 l vode

Priprema:

Žemlje narezati na kockice i pomiješati s grizom, tofuom, margarinom, brašnom i malo soli. Ostaviti da odstoji pola sata. Smjesa mora biti čvrsta ali ne pretvrda. Oblikovati male knedle. Zakuhati lagano posoljenu vodu i dodati knedle. Kuhati oko 10 minuta, dok ne isplivaju.
U tavi zagrijati margarin, dodati šećer u prahu i krušne mrvice. Pržite dok mrvice ne budu srednje smeđe boje. Kuhane knedle uvaljati u mrvice i posuti mješavinom vanilin šećera i šećera u prahu.

Ukuhane šljive:
Kuhati vodu sa šećerom i cimetom dok šećer ne počne bacati mjehure. Šljive prepoloviti i očistiti od koštica. Dodati u šećernu vodu i kuhati dok ne budu mekane, ali ne raskuhati. Skinuti s vatre i ostaviti nekoliko sati poklopljeno da se ohlade. Kad se šljive na ovaj način polagano hlade postanu posebno mekane. Poslužiti s knedlama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Izvor: Mljac, Dvostruka duga

6/7