Sezona je malina, a mi smo pronašle neodoljive recepte

Priprema, pozor, peci! Stigla je sezona malina a mi smo izdvoje najslasnije recepte

Sezona je malina, a mi smo pronašle neodoljive recepte

Pločice s malinama

Sastojci:
¾ šalice maslaca
¼ šalice šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
¼ žličice soli
1 šalica brašna
1 ½ šalice malina
½ šalice zobenih pahuljica
1/3 šalice smeđeg šećera
¼ žličice cimeta
¼ šalice brašna

Priprema:
Pomiješaj ½ šalice maslaca, bijeli šećer, vaniliju i sol, postepeno dodaj brašno i dobro promiješaj. Smjesu utisni u kalup za pečenje srednje veličine i peci 15 minuta na 150C. Izvadi iz pećnice i na koru poslaži maline (dio zgnječi vilicom). Pomiješaj zob, smeđi šećer, cimet i brašno te na kraju umiješaj omekšali maslac, pa namrvi smjesu preko malina. Peci 30 minuta na 180C i posluži ohlađeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/9