Gastro
Gastro

Serviranje pribora za jelo

Serviranje pribora za jelo
Serviranje pribora za jelo često može stvarati glavobolje. Naučite jednom za svagda kako se pravilno postavlja stol.

Svi se ponekad mučimo s tim kako pravilno postaviti stol. Kada nam u goste dolazi veći broj ljudi, željeli bismo to napraviti po pravilima, stoga u nastavku pročitajte kako se serviranje pribora za jelo vrši pravilno.  (FOTO: Pixabay)  Serviranje pribora za jelo Dakle, kao prva stvar, pribor treba biti postavljen s lijeva na desno: vilica, nož, žlica. Postavite ih tako da gosti prilikom korištenja idu od vanjskog prema unutarnjem priboru. Tanjur se postavlja između vilice i noža. Nadalje, oštrica noža treba biti okrenuta prema tanjuru. Imajte na umu da se kruta hrana postavlja s lijeve strane, a tekuća s desne zbog toga će tanjur za kruh i salata biti postavljeni s lijeve strane, iznad vilice, a čaše s desne strane, iznad noža i žlice. Mali nož za maslac postavite na tanjur za kruh. Ako ćete posluživati desert možete staviti posebnu, manju vilicu na lijevu stranu, između vilice za odrezak i tanjura ili iznad tanjura. Salveta se stavlja ispod vilice ili pokraj nje. Ovako se pravilno izvodi serviranje pribora za jelo