Jednostavno, a hranjivo

Za sve one koje su objavile rat kilogramima- večere ispod 350 kalorija

Savršena večera ispod 350 kalorija - možda zvuči nemoguće jer što je savršeno u nečemu čega gotovo i nema na tanjuru? Ako ovako razmišljaš, razuvjerit ćemo te u nastavku. Pronašle smo fantastična jela koja ćeš pripremiti u trenu, a pritom su jako ukusna, hranjiva i ne debljaju. Jednom riječju - savršena

pexels-tima-miroshnichenko-6327159.jpg
Foto: Pexels

Vrijeme je za skidanje kilograma, a savršena večera ispod 350 kalorija neizostavna je stavka ovog procesa. Nemoj čekati idući ponedjeljak ili sredinu mjeseca ili odgađati za proljeće. Sada se uhvati ukoštac s neželjenim blagdanskim posljedicama. Postoji li bolji trenutak od samog početka godine za takve stvari? Novi počeci - nova ti, stare uske traperice!

Image
Nova TI

Je li moguće? Nova Thonon dijeta- gubitak 10 kilograma u samo 14 dana

Za promjene koje traže odricanje i određeni napor bitna je disciplina i planiranje. Organiziraš li dan prije, no što on počne, puno je manja vjerojatnost da ćeš negdje skrenuti s puta - primjerice navečer, nakon posla završiti na sočnom hamburgeru, pizzi ili spontano očistiti hladnjak tako što ćeš, međuostalim, pred počinak pojesti one posljednje dvije blagdanske sarme ili tortu.

Image
Foto: Pexels

Planiranje je bitna stvar u ovom slučaju, odgovarajući obroci još važnija pa smo ti pripremile nešto što se zove savršena večera ispod 350 kalorija. Štoviše ne samo jednu, nego njih pet kako bi raznovrsno jela cijeli radni tjedan. Za vikend se možeš malo opustiti. Savršena večera ispod 350 kalorija upravo je sve što joj ime kaže - izuzetno ukusna, nutritivno bogata i ne deblja.

Juha od bundeve

  • Kalorije - 225
  • Ugljikohidrati 39 g
  • Proteini 9 g

Puni tanjur juhe od bundeve zasitit će te i zagrijati nakon prohladnog zimskog dana. Ovo je lagani, a hranjiv obrok. Bundeva obiluje vitaminom A ko koji je dobar za oči i za imunitet. Dodaš li joj malo mlijeka, obigatit ćeš je kalcijem, mineralom esencijalnim za jake kosti.

Recept

Nareži na kockice hokaido bundevu (za jednu porciju bit će ti dovoljno četiri režnja), na sitno nasjeckaj manju glavicu luka. Luk dinstaj dok ne omekša, dodaj bundevu, par minuta je prodinstaj, podlij povrtnim ili pilećim temeljcem (ako ga nemaš, koristi vodu) i pusti da juha zavri. Začini je naribanim muškatnim oraščićem, kurkumom, soli i paprom te po želji dodaj decilitar mlijeka i ostavi još pet minuta da kuha. Potom je izradi štapnim mikserom i serviraj.

Pileća prsa s balzamičnim octom i plavim sirom

  • Kalorije - 300
  • Ugljikohidrati - 9 g
  • Proteini 25 g

Plavi sir obiluje okusom. Kaloričniji je od feta sira ili maldog svježeg sira, no ako ne pretjeraš s količinom, neće naštetiti.
Bijelo pileće meso jedno je od najvećih saveznika u mršavljenju. Sadrži najmanje masnoća, a obiluje proteinima. Možeš ga pripremiti na brojne načine.

Recept

Mariniraj pileća prsa maslinovim uljem, balzamičnim octom, crvenom mljevenom paprikom, senfom, majčinom dušicom, soli i s pola žličice meda. Ostavi meso u marinadi 20 minuta. Za to vrijeme zagrij pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Meso peci 20 minuta, a kada je gotovo na njega stavi tanku krišku plavog sira. Uz piletinu posluži salatu od rikole ili, kao što je prikazano na fotografiji, piletinu serviraj na rikolu.

Salata od koromača, kruške i indijskih oraščića

  • Kalorije - 144
  • Ugljikohidrati - 15 g
  • Proteini - 3 g

Ako si raspoložena za laganu, svježu salatu punu okusa, imamo sjajnu niskokaloričnu ideju. Koromač obiluje vlaknima, što će ti ubrzati probavu i zasititi te, a i okus mu je nevjerojatan.

Recept

Nareži koromač na tanke kriškice, nemoj pretjerivati s količinom jer je vrlo aromatičan. Isto tako nareži krušku te ih dodaj zelenoj salati. Salati pospi tostiranim indijskim oraščićima i parmezanom te začini maslinovim uljem i jabučnim octom ili limunom.

Kajgana sa špinatom i mozzarelom

  • Kalorije - 350
  • Ugljikohidrati - 40 g
  • Proteini - 26 g

Jaja su odličan izvor proteina, a špinat željeza i vlakana. U kombinaciji daju cjelovit, nutritivno bogat i brzo gotovo obrok

Recept

U zdjelici istuci dva jaja, dodaj im malo mlijeka, soli i papar. Na tavi kratko dinstaj pola glavice luka. Dovoljno je da postane staklast. Dodaj šaku mladog špinata pa prelij jajima, a nakon minutu dodaj mozzarelu. Miješaj kuhačom dok se jaja ne ispeku, no vodi računa da ostanu kremasta.

Svinjsko meso s jabukama

  • Kalorije - 235
  • Ugljikohidrati - 17 g
  • Proteini 26 g

Ako još uvijek imaš pečenog odojka koji si pripremala za blagdane, ovo je odličan način da ga potrošiš. Odmakni se od francuske salate (istina, ona je savršen prilog uz odojak, no s obzirom da tražiš večeru koja ne deblja, njoj u prilog ne idu kalorije koje sadrži). Predlažemo ti jabuke.

Recept

Svinjetinu nareži i serviraj. Jabuke naribaj pa pirjaj dok ne posmeđe, a tekućina ne ishlapi. Prelij umak od jabuka preko svinjetine pa, po želji, pospi komadićima plavog sira.