COCA-COLA BLAGDANSKI JELOVNIK

Sarma na istarski

sarma na istarski.PNG

Sastojci:

1 glavica (cca 1,5 kg) kiselog kupusa

2 kg mljevenog miješanog mesa

1 jaje

Papar i sol

0,5 dl ulja

Žličica senfa

2 šalice riže

Priprema:

Kupus:

Na početku odvojimo 8 listova za motanje sarme, a ostale listove odvojimo na drugu hrpu. Onima koji su nam namijenjeni za motanje odrežemo malo korijen, gdje je debelo. Ostale listove stavimo jedan na drugi, zamotamo, stisnemo i režemo na trakice. Kad to sve izrežemo, operemo dobro kipućom vodom.

Za meso:

U smjesu stavimo meso, jaje, malo senfa i 2 šalice (od kave) namočene riže te začine po želji. Dodamo još 0,5 dl ulja i zamotamo u sarmu.

Priprema:

Uzmemo 2 žlice masti i malo maslinovog ulja, malo tog mljevenog mesa te napravimo jedan kratak umak. Neka se poprži,  izvadimo, a potom na ulje i mast na kojem je bilo meso, stavimo 1 žlicu brašna dok ne postane zlatne boje. Na to polako ulijevamo vodu dok se ne pretvori u kašu. Nakon toga stavimo malo kupusa na dno i posložimo sarme, a ostatak kupusa složimo gore te nalijemo vode do vrha. Za bolji okus možemo staviti još komadić  pancete ili svinjskog mesa. Sve skupa neka se krčka na laganog vatri oko 2 sata.

U novom video specijalu 'Ribamraz' powered by Coca-Cola Domagoj Jakopović Ribafish putuje po Hrvatskoj kuha, jede, priča i druži se s obiteljima. U ovom toplom blagdanskom specijalu, posjetio je Slavonski Brod, a kako su on i Zdenka Jakuš, zvijezda 'Večere za 5 na selu', ali i još nekih showova, pripremili najbolje od domaće trpeze te uživali u blagdanskom obiteljskom druženju, pogledajte u videu!