Šarene kokice – inventivan snack za svaku priliku

Iznenadite goste ovim slatkim grickalicama koje je veoma jednostavno pripremiti

Šarene kokice – inventivan snack za svaku priliku

Bez obzira na to imate li u planu nekakvu dječju (ili neku drugu) zabavu za koju tražite zanimljive snackove koje možete poslužiti, ili pak naprosto želite isprobati nešto novo – zašto ne biste isprobali napraviti slatke kokice u duginim bojama – ili bilo kojoj boji koja vam se dopadne (naš favorite su kokice u pastelnim bojama).

Ovaj snack desert može se napraviti zbilja jednostavno, i ujedno na više načina, ovisno o tome kakve sastojke preferirate ili imate kod kuće.

Postupak za sva tri sastojka: sa sljezovim kolačićima, bijelom čokoladom ili šećernim sirupom, veoma je jednostavan!

Kokice sa sljezom

Image


Izvor: Jellytoastblog.com

  • ispečene kokice (neslane)
  • sljezovi kolačići (bijeli ili u boji)
  • jestiva boja
  • 50 grama maslaca
  •  po želji slatke šarene mrvice za posipati

Kokice rasprostrite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje – ili još bolje na 4 različita pladnja. Sljezove kolačiće rasporedite posebno u četiri posudice  koje možete staviti u mikrovalnu.  U svaku posudicu dodajte po žlicu maslaca i zagrijte ih u mikrovalnoj na najjače 25 sekundi. Promiješajte te po potrebi stavite još u mikrovalnu nakratko sve dok se sljez u potpunosti ne otopi. Ako ste koristili bijeli sljez sada u svaku posudicu dodajte različitu jestivu boju – dodajte onoliko koliko želite intenzivnu boju. Rastopljenim sljezom prelijte kokice, te ih promiješajte i ostavite da se ohlade, a onda ih razdvojite i poslužite.

Kice s čokoladom


Izvor: tammileetips.com

  • ispečene kokice (neslane)
  • bijela čokolada (odokativno procijenite prema količini kokica)
  • jestiva boja

Kao i sljezove kolačiće – bijelu čokoladu otopite s malo maslaca ili vode, podijelite je u više posudica i u svaku dodajte drugu jestivu boju. I kokice rasporedite u posudice, pa ih prelijte obojenom čokoladom i pomiješajte.

Kokice s rijetkim šećernim sirupom

Stavite šećer i vodu, dobro promiješajte i zakuhajte. Miješajte i kuhajte dok se šećer ne rastopi i malo zgusne. Zatim ovaj sirup prelijte u više posudica (onoliko koliko boje imate) i u svaku dodajte onoliko boje koliko intenzivnu boju želite.  I kokice rasporedite u posudice, pa ih prelijte obojenim sirupom i pomiješajte. Osušite kokice prije nego ih sve pomiješate.

Image


Izvor: wikihow.com

  • ispečene kokice (neslane)
  • 180 g šećera u prahu
  • 2 žlice vode
  • 1/2-1 žličice različitih jestivih boja
Image



Image