Gastro
HELL'S KITCHEN SHOW

Salata s kvinojom i špinatom Ivane Bekavac

Salata s kvinojom i špinatom Ivane Bekavac
Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' već se dobrano zahuktao, a dok se kandidati trude pripremiti najbolja jela, zamolili smo Ivanu Bekavac da nam otkrije recept za brz, ali zdravi obrok

Ovog je tjedna na RTL-u s emitiranjem počeo novi show 'Hell's Kitchen Hrvatska'. Svaku je epizodu napetog showa moguće pogledati dan ranije na platformi Voyo. Sous chef Ivana Bekavac postala je mentorica crvenog tima pa ima pune ruke posla, ali je pronašla trenutak da s nama podijeli svoj omiljeni recept za jedan zdravi i bezmesni specijalitet – salatu od kvinoje s badamima i brusnicama. Ova je salata idealan ručak za sve one koji paze na liniju ili se jednostavno nastoje hraniti zdravo.

Sastojci

100 grama kvinoje

1 žlica pesta

100 grama baby špinat

2 žlice aceta balsamica

1 žlica maslinovog ulje

50 grama badema

20 grama brusnica

1 pljeskavica Beyond meat burgera

Postupak

Skuhati kvinoju. Dodati žlicu pesta u kvinoju. Izmiksati aceto i maslinovo ulje. Ispeći polpete na tavi. U zdjeli pomiješati sve sastojke i dodati nasjeckane komadiće polpete. Dobar tek!