Slana zobena kaša s jajetom i špinatom
Sastojci:
- 1/2 šalice zobenih pahuljica (valjanih)
- 1 šalica povrtnog temeljca ili vode
- Prstohvat soli i papra
- 1 jaje
- Šaka svježeg špinata
- Malo maslinovog ulja
- Opcionalno: naribani parmezan, ljuskice čilija
Priprema: U lončiću zagrij malo maslinovog ulja i kratko pirjaj špinat dok ne povene. Izvadi špinat i ostavi sa strane. U isti lončić dodaj zobene pahuljice, temeljac (ili vodu), sol i papar. Kuhaj na srednje jakoj vatri, miješajući, dok se kaša ne zgusne, oko 5-7 minuta. Dok se kaša kuha, na tavi ispeci jaje na oko ili pripremi poširano jaje. Kuhanu zobenu kašu prebaci u zdjelicu, na vrh stavi pirjani špinat i pripremljeno jaje. Po želji pospi naribanim parmezanom i ljuskicama čilija za dodatni okus.
Nadamo se da će te ovi recepti inspirirati da zobenu kašu uključiš u svoju svakodnevnu rutinu. Dobar tek!