ZDRAVA I SVESTRANA

Inspiracija za doručak: 5 neodoljivih verzija zobene kaše

Zobena kaša je klasik među zdravim doručcima, a s pravim dodacima može postati pravo malo kulinarsko otkriće – u nastavku donosimo pet odličnih recepata

zobena kaša
Foto: Shutterstock

Tropska zobena kaša s mangom i kokosom

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 šalice zobenih pahuljica (valjanih)
  • 1 šalica kokosovog mlijeka (ili pola kokosovog, pola vode)
  • Prstohvat soli
  • 1/2 zrelog manga, narezanog na kockice
  • 1 žlica kokosovih listića (toasted)
  • 1 žličica chia sjemenki
  • Malo naribane korice limete (po želji)

Priprema: U lončiću pomiješaj zobene pahuljice, kokosovo mlijeko i prstohvat soli. Kuhaj na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok kaša ne postane kremasta i pahuljice ne omekšaju, oko 5-7 minuta. Umiješaj chia sjemenke pred kraj kuhanja. Prebaci u zdjelicu, ukrasi kockicama svježeg manga, pospi tostiranim kokosovim listićima i, ako želiš dodatnu svježinu, naribanom koricom limete.

4/5