Proljetni recepti za svaku priliku
Jednostavno pečene šparoge s parmezanom i limunom
Ovo je brz i ukusan prilog koji ističe prirodan okus šparoga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 1 vezica (oko 500 g) svježih šparoga
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
- 2-3 žlice naribanog parmezana
- 1 žlica svježeg limunovog soka (ili po ukusu)
- Malo naribane limunove korice (po želji)
Priprema: Zagrij pećnicu na 200°C. Pripremi šparoge (operi, odreži tvrde krajeve). Stavi šparoge na lim za pečenje, prelij maslinovim uljem, posoli i popapri te dobro promiješaj da se sve stabljike oblože. Rasporedi ih u jednom sloju. Peci 10-15 minuta, ovisno o debljini, dok ne omekšaju, ali ostanu hrskave i lagano zapečene. Izvadi iz pećnice, pospi parmezanom i vrati na 1-2 minute da se sir otopi. Prije posluživanja pokapaj limunovim sokom i po želji pospi naribanom limunovom koricom.