ZA SVAKU PRILIKU

Brzo i zdravo: Šparoge u laganim proljetnim obrocima

Šparoge su nevjerojatno svestrane. Možeš ih jesti sirove, kuhati na pari, blanširati, pirjati, peći u pećnici, grilati ili dodavati juhama, rižotima, tjesteninama i salatama

šparoge
Foto: Shutterstock

Proljetni recepti za svaku priliku

Jednostavno pečene šparoge s parmezanom i limunom

Ovo je brz i ukusan prilog koji ističe prirodan okus šparoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 1 vezica (oko 500 g) svježih šparoga
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
  • 2-3 žlice naribanog parmezana
  • 1 žlica svježeg limunovog soka (ili po ukusu)
  • Malo naribane limunove korice (po želji)

Priprema: Zagrij pećnicu na 200°C. Pripremi šparoge (operi, odreži tvrde krajeve). Stavi šparoge na lim za pečenje, prelij maslinovim uljem, posoli i popapri te dobro promiješaj da se sve stabljike oblože. Rasporedi ih u jednom sloju. Peci 10-15 minuta, ovisno o debljini, dok ne omekšaju, ali ostanu hrskave i lagano zapečene. Izvadi iz pećnice, pospi parmezanom i vrati na 1-2 minute da se sir otopi. Prije posluživanja pokapaj limunovim sokom i po želji pospi naribanom limunovom koricom.

2/5