Recepti
U JEDNOJ TAVI

Recept za ukusnu piletinu s lisičarkama i špinatom u kremastom umaku

Recept za ukusnu piletinu s lisičarkama i špinatom u kremastom umaku
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Ako tražiš savršen recept koji kombinira bogate okuse i jednostavnu pripremu, piletina s lisičarkama i špinatom u kremastom umaku je idealan izbor

Jelo je pripremljeno u jednoj tavi, tako da nećeš imati puno posla s pranjem, a možeš ga pripremiti i tijekom tjedna kada obično nemaš puno vremena za kuhanje. Jamčimo ti da ćeš obrisati tavu i tanjure do zadnje kapi! Jelo je za 4 osobe, a za pripremu ti treba samo 30 minuta.

Sastojci:

250 g svježih lisičarki

1 žlica maslaca

1 žlica maslinovog ulja

400 g mini pilećih fileta

2-3 poriluka

1 češanj češnjaka

200 g opranog svježeg špinata

200 ml vrhnja za kuhanje

1,5 dl pilećeg temeljca

Sol i mljeveni papar

Po želji svježe začinsko bilje (peršin, kopar itd.)

Priprema:

Lisičarke očisti vlažnom krpom. Ako su jako prljave, brzo ih isperi hladnom vodom i osuši papirnatim ručnicima. Veće gljive natrgaj ili nareži na komade, dok manje gljive ostavi cijele. Poriluk i češnjak oguli i sitno nasjeckaj zasebno. Ako nemaš svježe lisičarke pri ruci, možeš koristiti i šampinjone ili bukovače.

Zagrij tavu na štednjaku. Dodaj pola žlice maslaca i pola žlice maslinovog ulja te pričekaj da se masnoća zagrije. Dodaj lisičarke i brzo ih poprži.

Popržene gljive izvadi iz tave i stavi ih na tanjur. U tavu ponovno dodaj pola žlice maslaca i pola žlice ulja. Na zagrijanoj masnoći poprži pileće filete koje si prethodno začinila solju i paprom. Peci ih otprilike 2 minute sa svake strane.

Pečeno meso izvadi iz tave i stavi na tanjur, a u tavu dodajte poriluk. Kad postane sjajan, dodaj češnjak i špinat te povremeno miješaj dok špinat ne uvene i omekša.

Ulij vrhnje za kuhanje i pileći temeljac te kuhačom dobro istrljaj dno tave kako bi odlijepila sve karamelizirane komadiće. Umak začini solju i paprom, zatim umiješaj popržene gljive i pečeno meso. Pusti da zavrije, a zatim po potrebi smanji temperaturu i kuhaj još otprilike 5 minuta. Ako se umak previše zgusne, razrijedi ga s malo vode ili pilećeg temeljca.

Začinsko bilje isperi pod tekućom vodom, dobro protresi i nasjeckaj. Pospi ga po pripremljenom jelu, koje možeš poslužiti izravno u tavi u kojoj si pripremila. Uz jelo posluži prilog po izboru, piše Okusno.je

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx