
Recepti za sočne popečke od tune koje ćeš obožavati

Popečci od tune su savršeno jelo za sve koji žele brz, ukusan i hranjiv obrok. Bilo da ih pripremaš za brzi ručak, večeru ili užinu, ovi popečci će te oduševiti svojom jednostavnošću i svestranošću. Tuna je izvor proteina i zdravih masti, što ih čini odličnim izborom za uravnotežen obrok. Osim toga, popečci su lagani za pripremiti, a uz malo truda možeš stvoriti raznolike okuse koji će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce.
Popečci od tune također su vrlo prilagodljivi – možeš ih kombinirati s različitim povrćem, začinima i dodacima po želji. Odlični su i za one koji žele jesti zdravije, jer se mogu pripremiti bez previše masnoće, a i za vegane postoji verzija koja ne sadrži jaja. Svaka verzija ovih popečaka donosi svoje posebnosti, a najbolje je što se mogu poslužiti uz laganu salatu, umak ili čak kao nadopuna glavnom jelu.
U nastavku donosimo 5 različitih recepata koji će ti pomoći da pripremiš savršene popečke od tune. Isprobaj različite varijante, pronađi onu koja ti najbolje odgovara i uživaj u brzom i zdravom obroku.
Osnovni principi pripreme savršenih popečaka od tune
Za pripremu ukusnih popečaka od tune potrebno je znati nekoliko ključnih pravila:
Tuna mora biti dobro ocijeđena od tekućine.
Smjesa treba biti dovoljno čvrsta da se može oblikovati.
Temperatura ulja mora biti optimalna (170-180°C).
Pržiti na srednjoj vatri dok popečci ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Najbolji recepti za popečke od tune
Klasični popečci od tune s krumpirom
Sastojci:
2 limenke tune u vlastitom soku (oko 280 g)
2 srednja kuhana krumpira
1 jaje
1 manja glavica crvenog luka (sitno nasjeckana)
2 žlice brašna
1 žličica senfa
1/2 žličice soli
1/2 žličice papra
Maslinovo ulje za prženje
Priprema:
Krumpir oguli, skuhaj i zgnječi u pire.
U većoj zdjeli pomiješaj tunu (ocijediti tekućinu), pire krumpir, jaje, nasjeckani crveni luk, senf, brašno, sol i papar.
Dobro promiješaj smjesu dok ne dobiješ ujednačenu masu.
Oblikuj male popečke s rukama.
U tavi zagrij maslinovo ulje i prži popečke sa svih strana dok ne postanu zlatno smeđi.
Popečci od tune s povrćem
Sastojci:
2 limenke tune u vodi (oko 280 g)
1/2 šalice kuhanog povrća (mrkva, grašak, kukuruz)
1 jaje
2 žlice krušnih mrvica
1 žlica majoneze
1/2 žličice suhog origana
Sol i papar po ukusu
Maslinovo ulje za prženje
Priprema:
Ocijedi tunu i stavi je u zdjelu.
Dodaj kuhano povrće, jaje, krušne mrvice, majonezu, origano, sol i papar. Dobro promiješaj.
Oblikuj male popečke od smjese.
Na srednje jakoj vatri prži popečke na maslinovom ulju sa svih strana dok ne postanu zlatno smeđi.
Popečci od tune i limuna
Sastojci:
2 limenke tune u vlastitom soku (oko 280 g)
1 jaje
1/4 šalice krušnih mrvica
Sok od 1/2 limuna
2 žlice svježeg peršina (nasjeckanog)
1/2 žličice soli
1/2 žličice papra
Maslinovo ulje za prženje
Priprema:
Ocijedi tunu i stavi u zdjelu.
Dodaj jaje, krušne mrvice, sok od limuna, nasjeckani peršinom, sol i papar. Dobro promiješaj.
Oblikuj male popečke.
Na tavi zagrij maslinovo ulje i prži popečke sa svih strana dok ne postanu zlatno smeđi.
Popečci od tune i povrća bez jaja
Sastojci:
2 limenke tune u vlastitom soku (oko 280 g)
1/2 šalice kuhanog povrća (brokula, mrkva, paprika)
1/4 šalice zobenih pahuljica
2 žlice maslinovog ulja
1/2 žličice češnjaka u prahu
1/2 žličice papra
1 žličica senfa
Sol po ukusu
Maslinovo ulje za prženje
Priprema:
Ocijedi tunu i stavi u zdjelu.
U drugoj zdjeli, sitno nasjeckaj kuhano povrće.
Pomiješaj tunu, povrće, zobene pahuljice, senf, češnjak, papar i sol.
Oblikuj smjesu u male popečke.
Na tavi zagrij maslinovo ulje i prži popečke dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi sa svih strana.
Popečci od tune s avokadom i limetom
Sastojci:
2 limenke tune u vlastitom soku (oko 280 g)
1 zreliji avokado
Sok od 1/2 limete
1 jaje
1/4 šalice krušnih mrvica
1/2 žličice papra
1/2 žličice soli
1 žličica maslinovog ulja (za prženje)
Svježi korijander ili peršin za dekoraciju (po želji)
Priprema:
Ocijedi tunu i stavi je u zdjelu.
Oguli avokado, izvadi košticu i zgnječi ga vilicom dok ne postane kremast.
Dodaj sok od limete, jaje, krušne mrvice, sol i papar u smjesu s tunom i avokadom. Dobro promiješaj dok ne dobiješ ujednačenu smjesu.
Oblikuj smjesu u male popečke.
U tavi zagrij maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i prži popečke sa svih strana dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.
Posluži toplo, ukrašeno svježim korijanderom ili peršinom.

Boss obrva je stigao: Kallos je lansirao BROW BOSS HYBRID – revoluciju u oblikovanju obrva

Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga

Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije
