Recepti
UKUSNO I SOČNO

Recepti za sočne popečke od tune koje ćeš obožavati

Recepti za sočne popečke od tune koje ćeš obožavati
Popečci od tune također su vrlo prilagodljivi – možeš ih kombinirati s različitim povrćem, začinima i dodacima po želji

Popečci od tune su savršeno jelo za sve koji žele brz, ukusan i hranjiv obrok. Bilo da ih pripremaš za brzi ručak, večeru ili užinu, ovi popečci će te oduševiti svojom jednostavnošću i svestranošću. Tuna je izvor proteina i zdravih masti, što ih čini odličnim izborom za uravnotežen obrok. Osim toga, popečci su lagani za pripremiti, a uz malo truda možeš stvoriti raznolike okuse koji će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce.

Popečci od tune također su vrlo prilagodljivi – možeš ih kombinirati s različitim povrćem, začinima i dodacima po želji. Odlični su i za one koji žele jesti zdravije, jer se mogu pripremiti bez previše masnoće, a i za vegane postoji verzija koja ne sadrži jaja. Svaka verzija ovih popečaka donosi svoje posebnosti, a najbolje je što se mogu poslužiti uz laganu salatu, umak ili čak kao nadopuna glavnom jelu.

U nastavku donosimo 5 različitih recepata koji će ti pomoći da pripremiš savršene popečke od tune. Isprobaj različite varijante, pronađi onu koja ti najbolje odgovara i uživaj u brzom i zdravom obroku.

Osnovni principi pripreme savršenih popečaka od tune

Za pripremu ukusnih popečaka od tune potrebno je znati nekoliko ključnih pravila:

Tuna mora biti dobro ocijeđena od tekućine.

Smjesa treba biti dovoljno čvrsta da se može oblikovati.

Temperatura ulja mora biti optimalna (170-180°C).

Pržiti na srednjoj vatri dok popečci ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Najbolji recepti za popečke od tune

Klasični popečci od tune s krumpirom

Sastojci:

2 limenke tune u vlastitom soku (oko 280 g)

2 srednja kuhana krumpira

1 jaje

1 manja glavica crvenog luka (sitno nasjeckana)

2 žlice brašna

1 žličica senfa

1/2 žličice soli

1/2 žličice papra

Maslinovo ulje za prženje

Priprema:

Krumpir oguli, skuhaj i zgnječi u pire.

U većoj zdjeli pomiješaj tunu (ocijediti tekućinu), pire krumpir, jaje, nasjeckani crveni luk, senf, brašno, sol i papar.

Dobro promiješaj smjesu dok ne dobiješ ujednačenu masu.

Oblikuj male popečke s rukama.

U tavi zagrij maslinovo ulje i prži popečke sa svih strana dok ne postanu zlatno smeđi.

Popečci od tune s povrćem

Sastojci:

2 limenke tune u vodi (oko 280 g)

1/2 šalice kuhanog povrća (mrkva, grašak, kukuruz)

1 jaje

2 žlice krušnih mrvica

1 žlica majoneze

1/2 žličice suhog origana

Sol i papar po ukusu

Maslinovo ulje za prženje

Priprema:

Ocijedi tunu i stavi je u zdjelu.

Dodaj kuhano povrće, jaje, krušne mrvice, majonezu, origano, sol i papar. Dobro promiješaj.

Oblikuj male popečke od smjese.

Na srednje jakoj vatri prži popečke na maslinovom ulju sa svih strana dok ne postanu zlatno smeđi.

Recepti za sočne popečke od tune koje ćeš obožavati

Popečci od tune i limuna

Sastojci:

2 limenke tune u vlastitom soku (oko 280 g)

1 jaje

1/4 šalice krušnih mrvica

Sok od 1/2 limuna

2 žlice svježeg peršina (nasjeckanog)

1/2 žličice soli

1/2 žličice papra

Maslinovo ulje za prženje

Priprema:

Ocijedi tunu i stavi u zdjelu.

Dodaj jaje, krušne mrvice, sok od limuna, nasjeckani peršinom, sol i papar. Dobro promiješaj.

Oblikuj male popečke.

Na tavi zagrij maslinovo ulje i prži popečke sa svih strana dok ne postanu zlatno smeđi.

Popečci od tune i povrća bez jaja

Sastojci:

2 limenke tune u vlastitom soku (oko 280 g)

1/2 šalice kuhanog povrća (brokula, mrkva, paprika)

1/4 šalice zobenih pahuljica

2 žlice maslinovog ulja

1/2 žličice češnjaka u prahu

1/2 žličice papra

1 žličica senfa

Sol po ukusu

Maslinovo ulje za prženje

Priprema:

Ocijedi tunu i stavi u zdjelu.

U drugoj zdjeli, sitno nasjeckaj kuhano povrće.

Pomiješaj tunu, povrće, zobene pahuljice, senf, češnjak, papar i sol.

Oblikuj smjesu u male popečke.

Na tavi zagrij maslinovo ulje i prži popečke dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi sa svih strana.

Popečci od tune s avokadom i limetom

Sastojci:

2 limenke tune u vlastitom soku (oko 280 g)

1 zreliji avokado

Sok od 1/2 limete

1 jaje

1/4 šalice krušnih mrvica

1/2 žličice papra

1/2 žličice soli

1 žličica maslinovog ulja (za prženje)

Svježi korijander ili peršin za dekoraciju (po želji)

Priprema:

Ocijedi tunu i stavi je u zdjelu.

Oguli avokado, izvadi košticu i zgnječi ga vilicom dok ne postane kremast.

Dodaj sok od limete, jaje, krušne mrvice, sol i papar u smjesu s tunom i avokadom. Dobro promiješaj dok ne dobiješ ujednačenu smjesu.

Oblikuj smjesu u male popečke.

U tavi zagrij maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i prži popečke sa svih strana dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.

Posluži toplo, ukrašeno svježim korijanderom ili peršinom.