
Brzi i zdravi popečci: 5 neodoljivih recepata koje ćeš obožavati

Popečci su jedno od onih bezvremenskih jela koje svatko voli - od najmlađih do najstarijih članova obitelji. Njihova najveća prednost je što se mogu pripremiti od gotovo bilo kojeg povrća ili kombinacije namirnica koje imaš u hladnjaku. Uz to su brzi za pripremu i mogu se jesti topli ili hladni, što ih čini idealnim za užinu, ručak ili večeru.
Osnovni principi pripreme savršenih popečaka
Za pripremu ukusnih popečaka potrebno je znati nekoliko ključnih pravila:
Povrće uvijek dobro ocijediti od viška tekućine
Smjesa mora biti dovoljno čvrsta da se može oblikovati
Temperatura ulja mora biti optimalna (170-180°C)
Pržiti na srednjoj vatri dok ne dobiju zlatno-smeđu boju
Najbolji recepti za popečke
Klasični popečci od tikvica
Sastojci:
2 velike tikvice
2 jaja
100g brašna
100g naribanog parmezana
Sol i papar po ukusu
Priprema: Tikvice naribati i dobro ocijediti od viška tekućine. Pomiješati s ostalim sastojcima i pržiti na maslinovom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.
Povrtni popečci s tri vrste povrća
Sastojci:
2 mrkve
1 tikvica
1 krumpir
2 jaja
80g brašna
Začini po želji
Priprema: Naribati svo povrće i dobro ocijediti. Pomiješati s jajima i brašnom, začiniti po želji. Oblikovati popečke i pržiti do zlatno-smeđe boje.
Proteinski popečci od slanutka
Sastojci:
400g kuhanog slanutka
1 luk
2 češnja češnjaka
Brašno od slanutka
Začinsko bilje
Priprema: Slanutak zgnječiti, dodati sitno sjeckani luk i češnjak. Umiješati brašno i začine. Oblikovati popečke i pržiti dok ne porumene.
Popečci od cvjetače
Sastojci:
1 cvjetača
2 jaja
100g naribanog sira
Začini po želji
Priprema: Cvjetaču skuhati i usitniti. Pomiješati s jajima i sirom, začiniti. Formirati popečke i pržiti do zlatne boje.
Slatki popečci od jabuka
Sastojci:
3 jabuke
2 jaja
180g brašna
Cimet i šećer
Priprema: Jabuke naribati, pomiješati s ostalim sastojcima. Oblikovati popečke i pržiti dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Savjeti za posluživanje
Popečci se mogu servirati na brojne načine. Za slane verzije odlično pristaju različiti umaci poput jogurta s češnjakom, humusa ili ajvara. Slatke varijante možeš poslužiti s medom ili javorovim sirupom.
Bez obzira koju varijantu odabereš, popečci će zasigurno postati omiljeno jelo u tvom domu. Isprobaj različite kombinacije sastojaka i pronađi svoj savršeni recept!

Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga

Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije

Stradivarius oduševljava ljetnom kolekcijom sandala i natikača - donosimo favorite
