„Glubbel“ je izmišljena kombinacija švedskih riječi za kuhano vino „glögg“ i pjenušavo vino „bubbel“. To je razigrani začinjeni koktel koji je prikladan i za tradicionalnu glögg zabavu i za blagdanski pre-drink. Kombinacija možda zvuči čudno, ali kad ga jednom isprobaš, nećeš zažaliti. U ovom receptu koristimo bijelo kuhano vino umjesto tradicionalnog crnog, čineći ga još većim iznenađenjem za tvoje goste.
Ovaj koktel neće samo osvježiti tvoje goste, već će unijeti i veselje u svaku božićnu večer. Dodaj još nekoliko grančica ružmarina, klinčiće ili narančinu koricu za dodatnu aromu i pravi zimski ugođaj. Pripremi ga u velikim količinama i neka postane omiljeni napitak na tvom božićnom partyju! U nastavku ti donosimo recept za novo omiljeno piće.
Sastojci:
- 750 ml (jedna boca) pjenušavog vina po tvom ukusu
- 400 ml kuhano bijelog vina
- Božićni ukras po tvojem izboru
Priprema:
- Ulij 1/3 kuhanog vina i 2/3 pjenušavog vina u čaše za šampanjac ili šalice. Ne zaboravi da pića moraju biti direktno iz hladnjaka.
- Ukrasi koktel s ružmarinom, narezanim svježim đumbirom, štapićem cimeta ili osušenom koricom gorke naranče.