Mediteranska salata s jajima, avokadom i povrćem
Za one koji traže zdraviju, ali jednako ukusnu i zasitnu opciju, ova mediteranska salata je pun pogodak. Bez teške majoneze, puna svježih okusa povrća, začinskog bilja i kremastog avokada, uz dodatak kvalitetnog maslinovog ulja.

Sastojci:
- 4-6 tvrdo kuhanih jaja
- 1 veliki zreli avokado
- 1 šalica cherry rajčica, prepolovljenih
- 1 manji krastavac, narezan na kockice
- 1/4 crvenog luka, sitno nasjeckanog (ili ljutika)
- Šaka svježeg peršina, nasjeckanog
- Šaka svježe mente, nasjeckane
- 3-4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1-2 žlice svježeg limunovog soka
- Sol, papar po ukusu
- Prstohvat dimljene paprike ili sumaka (po želji)
Priprema:
Tvrdo kuhana jaja oguli i nareži na četvrtine ili deblje ploške. Stavi ih u zdjelu. Jajima dodaj nasjeckani peršin i mentu, polovicu maslinovog ulja, sol, papar i po želji prstohvat paprike ili sumaka. Nježno promiješaj. U drugoj zdjeli pomiješaj prepolovljene cherry rajčice, narezani krastavac, nasjeckani crveni luk i avokado narezan na kockice. Povrće i avokado prelij ostatkom maslinovog ulja i limunovim sokom, posoli i popapri te lagano promiješaj. Salatu možeš poslužiti tako da na tanjur ili pladanj prvo rasporediš začinjena jaja, a preko njih staviš mješavinu povrća i avokada. Alternativno, sve sastojke možeš vrlo nježno sjediniti u jednoj zdjeli. Posluži odmah.