JEDNOSTAVNE I UKUSNE

Najbolje salate s kuhanim jajima: Recepti za svaku priliku

Donosimo četiri provjerena recepta za salate s kuhanim jajima koje će zadovoljiti različite ukuse i prigode

salate
Foto: Shutterstock

Osvježavajuća krumpir salata s jajima

Ova verzija krumpir salate, poznata kao krompir salata, popularna je diljem Balkana, posebice kao prilog ribljim jelima. Bez majoneze, s laganim preljevom od maslinovog ulja i limuna ili octa, odličan je izbor za toplije dane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels

Sastojci:

  • 750 g krumpira (Yukon Gold ili crveni krumpir)
  • 4-5 tvrdo kuhanih jaja
  • 1 srednji luk (bijeli ili žuti)
  • 7 žlica maslinovog ulja (ili suncokretovog)
  • 2 žlice limunovog soka (ili jabučnog octa)
  • 1 žličica sušenog peršina (ili 1 žlica svježeg)
  • Sol, svježe mljeveni papar po ukusu

Priprema:

Krumpir skuhaj (u ljusci ili oguljen i narezan, ovisno o preferenciji). Jaja skuhaj u tvrdo. Ako si kuhao krumpir u ljusci, malo ga prohladi i oguli. Nareži ga na ploške ili veće kocke. Jaja oguli i nareži na ploške. Luk oguli i nareži na tanke polumjesece. U manjoj zdjelici pjenjačom umuti maslinovo ulje, limunov sok (ili ocat), peršin, sol i papar dok ne dobiješ emulziju (vinaigrette). U većoj zdjeli pažljivo pomiješaj narezani krumpir, jaja i luk. Prelij pripremljenim vinaigretteom i nježno promiješaj da se svi sastojci oblože. Salatu možeš poslužiti toplu ili hladnu. Odlično se slaže s pečenom ili prženom ribom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4