Jesen nam donosi obilje finih plodova, a među njima su i jabuke. Ovo mnogima omiljeno voće je vrlo ukusno i jako zdravo te sadrži mnoge vrijedne nutrijente.
Ne kaže se uzalud 'jedna jabuka na dan – tjera doktora iz kuće van' jer jabuke imaju brojne prednosti za ljudsko zdravlje stoga bismo ih trebali konzumirati što češće, osobito sada kad im je sezona.
Bogate su vlaknima, beta karotenom, vitaminom C te polifenolima – moćnim spojevima koji imaju antioksidativno djelovanje. Jabuke naš organizam opskrbljuju energijom i tako nam pomažu da se borimo protiv umora, poboljšavaju koncentraciju, a odlične su i za jačanje imuniteta. Neka su istraživanja pokazala i da jabuke mogu smanjiti rizik od karcinoma i dijabetesa, a štite nas i od prehlade te povoljno utječu na probavni sustav.
Jabuke su i glavni sastojak mnogih kolača i slastica, a mi smo u nastavku izdvojile tri vrlo jednostavna recepta idealna za kišne jesenske dane koji su pred nama.