Bulgur salata sa slanutkom, paprikom i svježim začinskim biljem
Zasitna i hranjiva salata, idealna kao samostalni obrok.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 1 šalica kuhanog bulgura
- 1 konzerva (cca 400g) slanutka, ispranog i ocijeđenog
- 1 crvena paprika, sitno nasjeckana
- 1 manji krastavac, nasjeckan na kockice
- ½ šalice sitno sjeckanog svježeg kopra
- ⅓ šalice sitno sjeckanog svježeg peršina
- ⅓ šalice sitno sjeckanog crvenog luka (opcionalno potopljenog u vodu)
- Za preljev: ¼ šalice maslinovog ulja, ¼ šalice limunovog soka, 1 češanj češnjaka (protisnut), 1 žličica kumina, ½ žličice soli, prstohvat šećera, papar
Priprema: Ohladi kuhani bulgur. U velikoj zdjeli pripremi preljev miješajući maslinovo ulje, limunov sok, protisnuti češnjak, kumin, sol, šećer i papar. Dodaj ohlađeni bulgur, ocijeđeni slanutak, nasjeckanu papriku, krastavac, kopar, peršin i crveni luk (ako ga koristiš). Sve dobro izmiješaj da se sastojci sjedine s preljevom. Probaj i po potrebi doradi začine. Salata je odlična odmah, ali i nakon što odstoji u hladnjaku.