ČUDESNA ŽITARICA

Bulgur u glavnoj ulozi: 5 salata koje ćeš obožavati ovog proljeća

Ako tražiš način da obogatiš svoju prehranu, dodaš joj vlakna i vitamine te istovremeno uživaš u predivnim okusima, bulgur je savršeni izbor

Bulgur salate
Foto: Profimedia

Bulgur salata sa slanutkom, paprikom i svježim začinskim biljem

Zasitna i hranjiva salata, idealna kao samostalni obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 1 šalica kuhanog bulgura
  • 1 konzerva (cca 400g) slanutka, ispranog i ocijeđenog
  • 1 crvena paprika, sitno nasjeckana
  • 1 manji krastavac, nasjeckan na kockice
  • ½ šalice sitno sjeckanog svježeg kopra
  • ⅓ šalice sitno sjeckanog svježeg peršina
  • ⅓ šalice sitno sjeckanog crvenog luka (opcionalno potopljenog u vodu)
  • Za preljev: ¼ šalice maslinovog ulja, ¼ šalice limunovog soka, 1 češanj češnjaka (protisnut), 1 žličica kumina, ½ žličice soli, prstohvat šećera, papar

Priprema: Ohladi kuhani bulgur. U velikoj zdjeli pripremi preljev miješajući maslinovo ulje, limunov sok, protisnuti češnjak, kumin, sol, šećer i papar. Dodaj ohlađeni bulgur, ocijeđeni slanutak, nasjeckanu papriku, krastavac, kopar, peršin i crveni luk (ako ga koristiš). Sve dobro izmiješaj da se sastojci sjedine s preljevom. Probaj i po potrebi doradi začine. Salata je odlična odmah, ali i nakon što odstoji u hladnjaku.

3/5