ČUDESNA ŽITARICA

Bulgur u glavnoj ulozi: 5 salata koje ćeš obožavati ovog proljeća

Ako tražiš način da obogatiš svoju prehranu, dodaš joj vlakna i vitamine te istovremeno uživaš u predivnim okusima, bulgur je savršeni izbor

Bulgur salate
Foto: Profimedia

Mediteranska bulgur salata s povrćem i feta sirom

Ova salata donosi okuse Mediterana s dodatkom sira za kremoznost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 1 šalica kuhanog bulgura
  • 1 manja tikvica, narezana na kockice
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice
  • ½ šalice cherry rajčica, prepolovljenih
  • ½ šalice crnih ili Kalamata maslina, narezanih
  • ½ šalice izmrvljenog feta sira
  • ¼ šalice sitno sjeckanog crvenog luka (po želji potopljenog u hladnu vodu 10 min)
  • Svježi origano ili peršin, nasjeckan
  • Za preljev: 3 žlice maslinovog ulja, 1-2 žlice limunovog soka, sol, papar

Priprema: Skuhaj bulgur i ohladi ga. Dok se bulgur hladi, pripremi povrće. Ako želiš ublažiti okus luka, nasjeckaj ga i potopi u hladnu vodu na 10 minuta, zatim dobro ocijedi. U velikoj zdjeli pomiješaj ohlađeni bulgur, tikvicu, papriku, cherry rajčice, masline, ocijeđeni crveni luk, feta sir i svježe začinsko bilje. U maloj zdjelici umuti sastojke za preljev: maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar. Prelij salatu preljevom, dobro promiješaj i posluži.

Image
Foto: Pexels
2/5