Mediteranska bulgur salata s povrćem i feta sirom
Ova salata donosi okuse Mediterana s dodatkom sira za kremoznost.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 1 šalica kuhanog bulgura
- 1 manja tikvica, narezana na kockice
- 1 crvena paprika, narezana na kockice
- ½ šalice cherry rajčica, prepolovljenih
- ½ šalice crnih ili Kalamata maslina, narezanih
- ½ šalice izmrvljenog feta sira
- ¼ šalice sitno sjeckanog crvenog luka (po želji potopljenog u hladnu vodu 10 min)
- Svježi origano ili peršin, nasjeckan
- Za preljev: 3 žlice maslinovog ulja, 1-2 žlice limunovog soka, sol, papar
Priprema: Skuhaj bulgur i ohladi ga. Dok se bulgur hladi, pripremi povrće. Ako želiš ublažiti okus luka, nasjeckaj ga i potopi u hladnu vodu na 10 minuta, zatim dobro ocijedi. U velikoj zdjeli pomiješaj ohlađeni bulgur, tikvicu, papriku, cherry rajčice, masline, ocijeđeni crveni luk, feta sir i svježe začinsko bilje. U maloj zdjelici umuti sastojke za preljev: maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar. Prelij salatu preljevom, dobro promiješaj i posluži.

Foto: Pexels