Istina je da tijekom cijele godine možeš pronaći konzervirani organski pire od bundeve, ali jesti bundevu u jesensko vrijeme prava je čar. Ako si i ti jedna od onih koje ne mogu dočekati jesen, jer s njom stiže sezona bundeva, imamo odlične vijesti za tebe.
Donosimo ti recept za smoothie od bundeve koji, osim što je hranjiv, pogodan je i za vegane!
Dodavanje bundeve u smoothie odličan je način da u organizam uneseš dodatna vlakna, nisko glikemijske ugljikohidrate i antioksidanse.

(Foto: Pixabay)
Sastojci:
- 2 čaše (480 ml) bademovog ili kokosovog mlijeka
- 1/3 čaše (81 g) pirea od bundeve
- 1/2 smrznute banane
- 1 žlica proteinskog praha od vanilije
- 1 žlica (16 g) maslaca od badema ili indijskog oraščića
- 1 žlica (7 g) sjemenki konoplje
- 1 čajna žličica mljevenog cimeta
- 1 čajna žličica začina za pitu od bundeve
Priprema:
- U blender stavi bademovo mlijeko, pire od bundeve, bananu, proteinski prah, maslac od badema, sjemenke konoplje, cimet i začin za pitu od bundeve.
- Sve zajedno dobro izmiksaj, a za dekoraciju po želji posipaj sjemenkama od konoplje.