Svjetski dan tjestenine

Probudi Talijanku u sebi s ovih pet brzih i ukusnih recepata za tjesteninu

Tjestenina može istovremeno biti ukusan obrok, ali i obrok za dušu. Prepusti se dugoj tradiciji pripreme tjestenine i uživaj u okusima Italije

profimedia-0528880283 (1).jpg
Foto: Profimedia.hr

Tjestenina s tunom

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 crvenog luka
  • 150 g passata rajčice
  • 50 g tune iz konzerve
  • Grančica svježeg peršina
  • Papar
  • Sol
  • po želji: masline, kapari, inćuni


Postupak:

1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju i sačuvaj malo tekućine u kojoj se kuhala. 
2. U duboku tavu stavi maslinovo ulje i sitno nasjeckani crveni luk. Blago poprži i dodaj nasjeckani češnjak i još malo prži.
3. U tavu dodaj passata rajčicu i pola šalice vode. Nastavi kuhati nekoliko minuta. 
4. Na kraju dodati tunu, dodatke po želji i po potrebi papra i soli. Kratko prokuhati i dodati tjesteninu i vodu u kojoj se kuhala.
5. Nasjeckaj svježi peršin i posipaj po tjestenini. Posluži s nekoliko kapi maslinovog ulja i uživaj!


Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/6