Tjestenina s tunom
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 4 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 crvenog luka
- 150 g passata rajčice
- 50 g tune iz konzerve
- Grančica svježeg peršina
- Papar
- Sol
- po želji: masline, kapari, inćuni
Postupak:
1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju i sačuvaj malo tekućine u kojoj se kuhala.
2. U duboku tavu stavi maslinovo ulje i sitno nasjeckani crveni luk. Blago poprži i dodaj nasjeckani češnjak i još malo prži.
3. U tavu dodaj passata rajčicu i pola šalice vode. Nastavi kuhati nekoliko minuta.
4. Na kraju dodati tunu, dodatke po želji i po potrebi papra i soli. Kratko prokuhati i dodati tjesteninu i vodu u kojoj se kuhala.
5. Nasjeckaj svježi peršin i posipaj po tjestenini. Posluži s nekoliko kapi maslinovog ulja i uživaj!
Tekst se nastavlja ispod oglasa