Svjetski dan tjestenine

Probudi Talijanku u sebi s ovih pet brzih i ukusnih recepata za tjesteninu

Tjestenina može istovremeno biti ukusan obrok, ali i obrok za dušu. Prepusti se dugoj tradiciji pripreme tjestenine i uživaj u okusima Italije

profimedia-0528880283 (1).jpg
Foto: Profimedia.hr

Carbonara tjestenina

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 jaja
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 g suhe slanine ili pancete
  • 150 g ribanog parmezana
  • 2 češnja češnjaka
  • Papar
  • Sol


Postupak:

1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju i sačuvaj malo tekućine u kojoj se kuhala. 
2. U duboku tavu ulij maslinovo ulje, nasjeckani češnjak i sitno nasjeckanu suhu pancetu ili slaninu. 
3. Dok se panceta i luk prže u tavi, pomiješaj jaja i parmezan u posebnoj posudi. 
4. U tavu dodaj kuhanu tjesteninu, vrhnje i malo tekućine u kojoj se kuhala. Dobro promiješaj i kuhaj oko tri minute.
5. Tavu makni s vatre i umiješaj smjesu jaja i parmezana. Po želji dodaj soli i papra. Posluži s malo naribanog parmezana. Uživaj!

6/6