Carbonara tjestenina
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 jaja
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 200 g suhe slanine ili pancete
- 150 g ribanog parmezana
- 2 češnja češnjaka
- Papar
- Sol
Postupak:
1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju i sačuvaj malo tekućine u kojoj se kuhala.
2. U duboku tavu ulij maslinovo ulje, nasjeckani češnjak i sitno nasjeckanu suhu pancetu ili slaninu.
3. Dok se panceta i luk prže u tavi, pomiješaj jaja i parmezan u posebnoj posudi.
4. U tavu dodaj kuhanu tjesteninu, vrhnje i malo tekućine u kojoj se kuhala. Dobro promiješaj i kuhaj oko tri minute.
5. Tavu makni s vatre i umiješaj smjesu jaja i parmezana. Po želji dodaj soli i papra. Posluži s malo naribanog parmezana. Uživaj!