Svjetski dan tjestenine

Probudi Talijanku u sebi s ovih pet brzih i ukusnih recepata za tjesteninu

Tjestenina može istovremeno biti ukusan obrok, ali i obrok za dušu. Prepusti se dugoj tradiciji pripreme tjestenine i uživaj u okusima Italije

profimedia-0528880283 (1).jpg
Foto: Profimedia.hr

Pesto genovese

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 g svježih, mladih listova bosiljka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica pinjola
  • 6 žlica naribanog Parmigiano Reggiano
  • 2 žlice pecorino sira (romano, sardo, toscano)
  • par zrna krupne morske soli

Postupak:

1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju. 
2. Listove bosiljka odvoji od peteljke i operi u hladnoj vodi. Posuši papirnatim ručnikom. 
3. U mužar ubaci češnjak i dobro ga usitni. 
4. Na češnjak polako dodaj malo po malo bosiljka i usitni. 
5. Kada dodaš sav bosiljak dodaj pinjole i usitni.
6. Na kraju u pesto dodaj sireve, pomiješaj i lagano dodaj maslinovo ulje. 
7. Sve dobro promiješaj, po želji dodaj krupnu morsku sol. Umak prelij preko tjestenine i posluži odmah. Uživaj! 

3/6