Pesto genovese
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 50 g svježih, mladih listova bosiljka
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica pinjola
- 6 žlica naribanog Parmigiano Reggiano
- 2 žlice pecorino sira (romano, sardo, toscano)
- par zrna krupne morske soli
Postupak:
1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju.
2. Listove bosiljka odvoji od peteljke i operi u hladnoj vodi. Posuši papirnatim ručnikom.
3. U mužar ubaci češnjak i dobro ga usitni.
4. Na češnjak polako dodaj malo po malo bosiljka i usitni.
5. Kada dodaš sav bosiljak dodaj pinjole i usitni.
6. Na kraju u pesto dodaj sireve, pomiješaj i lagano dodaj maslinovo ulje.
7. Sve dobro promiješaj, po želji dodaj krupnu morsku sol. Umak prelij preko tjestenine i posluži odmah. Uživaj!