Svjetski dan tjestenine

Probudi Talijanku u sebi s ovih pet brzih i ukusnih recepata za tjesteninu

Tjestenina može istovremeno biti ukusan obrok, ali i obrok za dušu. Prepusti se dugoj tradiciji pripreme tjestenine i uživaj u okusima Italije

profimedia-0528880283 (1).jpg
Foto: Profimedia.hr

Aglio e olio tjestenina

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 g tjestenine, najbolje špagete
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 1 chili papričica
  • 6 češnjeva češnjaka
  • Svježi peršin
  • Papar
  • Sol

Postupak:

1. Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju.
2. Češnjak očisti i sitno nasjeckaj. U duboku tavu dodaj maslinovo ulje i češnjak te ga lagano poprži. Dodaj sitno nasjeckanu chili papričicu i još malo poprži. 
3. U tavu dodaj skuhanu tjesteninu, papar i sol i sve dobro promiješaj. Prije posluživanja dodaj sitno nasjeckani svježi peršin i dobro promiješaj. Uživaj!

2/6