Zemlja pizze, tjestenine i finog vina - nije ni čudo da svi obožavamo talijansku kuhinju. Iako talijanski specijaliteti nekada znaju biti prava kalorijska bomba, zadovoljstvo koje dobijemo dok uživamo u njima je nemjerljivo. No kako ipak volimo paziti na zdravlje, izabrale smo i nekoliko recepata s nešto manje kalorija.
Tjestenina je uvijek najfinija kada je domaća i ako imaš volje i želje, bilo bi super kada bi pripremila vlastitu kada uhvatiš vremena. Svježa tjestenina može stajati u hladnjaku nekoliko dana, a sušena i nekoliko tjedana u smočnici. Ako nisi raspoložena za izradu tjestenine, ne brini jer postoje jednako ukusne i ručno pripremljene vrste ove svestrane namirnice na tržnicama, ali i u supermarketima.
U nastavku ćeš pronaći pet recepata za umake koje se odlično sljubljuju s tjesteninom, a vrlo ih je jednostavno pripremiti. Ako jednostavno obožavaš bosiljak savjetujemo da napraviš vlastiti pesto umak, a ako si u jako velikoj žurbi, klasični aglio e olio bit će spreman za tren.