Kokice su klasični snack koji jedemo u kinu ili uz film koji gledamo u udobnosti vlastite dekice i sofe. Iako obožavamo jednostavne slane kokice ili one s maslacem, zabavno je s vremena na vrijeme isprobati nešto novo i drugačije.
U nekim se kinima već mogu kupiti slatke kokice s karamelom, no jesi li ikada probala ljute kokice ili možda kokice u duginim bojama? Sve su to recepti za kokice koje smo pronašli i koje i same želimo isprobati. Kao i ostali zabavni snackovi, ovakve kokice možda nisu najzdravije, ali će nam pružiti zadovoljstvo i zaintrigirati nas što po našem mišljenju potpuno opravdava dodatne kalorije.
Ovog vikenda pripremi zabavu za svoje najbliže tako što ćeš odabrati neki jesenski filmski hit, pripremiti dekice i mirisne svijeće te napraviti neke od ovih zanimljivih kokica. Odlična je ideja i napraviti slijepo testiranje okusa tako da povežete oči osobi i kažete joj da pokuša pogoditi okus kokica koje kuša. Vjerujemo da će reakcije biti urnebesne.
Paprene kokice
Postupak:
1. U duboki lonac stavi kokosovo ulje i tri zrna kukuruza. Zagrij ga na visokoj temperaturi dok se sva tri kukuruza ne pretvore u kokice.
2. Nakon toga brzo dodaj ostale kukuruze i soli po želji. Kukuruz zagrijavaj dok se ne pretvori u potpunosti u kokice.
3. Nakon što su se sve kokice 'iskokale', posipaj ih mješavinom malo kurkume i malo čilija te dobro protresi kako bi se proširili po svakoj od njih.
Potrebno ti je:
- 1/3 šalice kukuruza kokičara
- 2 žlice kokosovog ulja
- Sol
- Kurkuma
- Čili u prahu
Slatke kokice
Postupak:
1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
2. U posebnoj posudi pomiješaj maslac, šećer i 2 žličice vode te kuhaj uz povremeno miješanje.
3. Rastopljenu smjesu pomiješaj sa zrnima kukuruza kokičara te raširi po papiru za pečenje. Posoli i ostavi da se peče.
4. Svako malo provjeri stanje u pećnici i peci do zlatne boje otprilike 40 minuta.
5. Kokice izvadi iz pećnice i ostavi da se ohlade prije posluživanja.
Potrebno ti je:
- 4 žličice maslaca
- 10 žlica kukuruza kokičara
- 2 žlice smeđeg šećera
- Sol
Šarene kokice
Postupak:
1. U duboki lonac stavi kokosovo ulje i tri zrna kukuruza. Zagrij ga na visokoj temperaturi dok se sva tri kukuruza ne pretvore u kokice.
2. Nakon toga brzo dodaj ostale kukuruze i soli po želji te dio šarenih mrvica. Kukuruz zagrijavaj dok se ne pretvori u potpunosti u kokice.
3. Čim su kokice gotove i još vruće, dodaj još šarenih mrvica kako bi se zalijepile za njih. Ostavi da se ohladi prije posluživanja.
Potrebno ti je:
- 1/3 šalice kukuruza kokičara
- 2 žličice kokosovog ulja
- Sol
- Šarene mrvice za ukrašavanje kolača