403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Pripremi nešto drugačije kokice i budi zvijezda filmske večeri

Pripremi nešto drugačije kokice i budi zvijezda filmske večeri
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Svima su nam klubove i partije zamijenile filmske večeri i društvene igre. Ovog vikenda isprobaj slatke, ljute ili šarene kokice i oduševi društvo

Kokice su klasični snack koji jedemo u kinu ili uz film koji gledamo u udobnosti vlastite dekice i sofe. Iako obožavamo jednostavne slane kokice ili one s maslacem, zabavno je s vremena na vrijeme isprobati nešto novo i drugačije.    

U nekim se kinima već mogu kupiti slatke kokice s karamelom, no jesi li ikada probala ljute kokice ili možda kokice u duginim bojama? Sve su to recepti za kokice koje smo pronašli i koje i same želimo isprobati. Kao i ostali zabavni snackovi, ovakve kokice možda nisu najzdravije, ali će nam pružiti zadovoljstvo i zaintrigirati nas što po našem mišljenju potpuno opravdava dodatne kalorije.   

Ovog vikenda pripremi zabavu za svoje najbliže tako što ćeš odabrati neki jesenski filmski hit, pripremiti dekice i mirisne svijeće te napraviti neke od ovih zanimljivih kokica. Odlična je ideja i napraviti slijepo testiranje okusa tako da povežete oči osobi i kažete joj da pokuša pogoditi okus kokica koje kuša. Vjerujemo da će reakcije biti urnebesne.    

Paprene kokice

Postupak: 1. U duboki lonac stavi kokosovo ulje i tri zrna kukuruza. Zagrij ga na visokoj temperaturi dok se sva tri kukuruza ne pretvore u kokice.  2. Nakon toga brzo dodaj ostale kukuruze i soli po želji. Kukuruz zagrijavaj dok se ne pretvori u potpunosti u kokice.  3. Nakon što su se sve kokice 'iskokale', posipaj ih mješavinom malo kurkume i malo čilija te dobro protresi kako bi se proširili po svakoj od njih. 

Potrebno ti je:   

1/3 šalice kukuruza kokičara

2 žlice kokosovog ulja

Sol

Kurkuma

Čili u prahu

Slatke kokice

Postupak: 1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.  2. U posebnoj posudi pomiješaj maslac, šećer i 2 žličice vode te kuhaj uz povremeno miješanje. 3. Rastopljenu smjesu pomiješaj sa zrnima kukuruza kokičara te raširi po papiru za pečenje. Posoli i ostavi da se peče. 4. Svako malo provjeri stanje u pećnici i peci do zlatne boje otprilike 40 minuta.  5. Kokice izvadi iz pećnice i ostavi da se ohlade prije posluživanja. 

Potrebno ti je:   

4 žličice maslaca

10 žlica kukuruza kokičara

2 žlice smeđeg šećera

Sol

Šarene kokice

Postupak: 1. U duboki lonac stavi kokosovo ulje i tri zrna kukuruza. Zagrij ga na visokoj temperaturi dok se sva tri kukuruza ne pretvore u kokice.  2. Nakon toga brzo dodaj ostale kukuruze i soli po želji te dio šarenih mrvica. Kukuruz zagrijavaj dok se ne pretvori u potpunosti u kokice.  3. Čim su kokice gotove i još vruće, dodaj još šarenih mrvica kako bi se zalijepile za njih. Ostavi da se ohladi prije posluživanja. 

Potrebno ti je:   

1/3 šalice kukuruza kokičara

2 žličice kokosovog ulja

Sol 

Šarene mrvice za ukrašavanje kolača

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx