Gastro
Gastro

Pripremi nešto drugačije kokice i budi zvijezda filmske večeri

Pripremi nešto drugačije kokice i budi zvijezda filmske večeri
Svima su nam klubove i partije zamijenile filmske večeri i društvene igre. Ovog vikenda isprobaj slatke, ljute ili šarene kokice i oduševi društvo

Kokice su klasični snack koji jedemo u kinu ili uz film koji gledamo u udobnosti vlastite dekice i sofe. Iako obožavamo jednostavne slane kokice ili one s maslacem, zabavno je s vremena na vrijeme isprobati nešto novo i drugačije.    

U nekim se kinima već mogu kupiti slatke kokice s karamelom, no jesi li ikada probala ljute kokice ili možda kokice u duginim bojama? Sve su to recepti za kokice koje smo pronašli i koje i same želimo isprobati. Kao i ostali zabavni snackovi, ovakve kokice možda nisu najzdravije, ali će nam pružiti zadovoljstvo i zaintrigirati nas što po našem mišljenju potpuno opravdava dodatne kalorije.   

Ovog vikenda pripremi zabavu za svoje najbliže tako što ćeš odabrati neki jesenski filmski hit, pripremiti dekice i mirisne svijeće te napraviti neke od ovih zanimljivih kokica. Odlična je ideja i napraviti slijepo testiranje okusa tako da povežete oči osobi i kažete joj da pokuša pogoditi okus kokica koje kuša. Vjerujemo da će reakcije biti urnebesne.    

Paprene kokice

Postupak: 1. U duboki lonac stavi kokosovo ulje i tri zrna kukuruza. Zagrij ga na visokoj temperaturi dok se sva tri kukuruza ne pretvore u kokice.  2. Nakon toga brzo dodaj ostale kukuruze i soli po želji. Kukuruz zagrijavaj dok se ne pretvori u potpunosti u kokice.  3. Nakon što su se sve kokice 'iskokale', posipaj ih mješavinom malo kurkume i malo čilija te dobro protresi kako bi se proširili po svakoj od njih. 

Potrebno ti je:   

1/3 šalice kukuruza kokičara

2 žlice kokosovog ulja

Sol

Kurkuma

Čili u prahu

Slatke kokice

Postupak: 1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.  2. U posebnoj posudi pomiješaj maslac, šećer i 2 žličice vode te kuhaj uz povremeno miješanje. 3. Rastopljenu smjesu pomiješaj sa zrnima kukuruza kokičara te raširi po papiru za pečenje. Posoli i ostavi da se peče. 4. Svako malo provjeri stanje u pećnici i peci do zlatne boje otprilike 40 minuta.  5. Kokice izvadi iz pećnice i ostavi da se ohlade prije posluživanja. 

Potrebno ti je:   

4 žličice maslaca

10 žlica kukuruza kokičara

2 žlice smeđeg šećera

Sol

Šarene kokice

Postupak: 1. U duboki lonac stavi kokosovo ulje i tri zrna kukuruza. Zagrij ga na visokoj temperaturi dok se sva tri kukuruza ne pretvore u kokice.  2. Nakon toga brzo dodaj ostale kukuruze i soli po želji te dio šarenih mrvica. Kukuruz zagrijavaj dok se ne pretvori u potpunosti u kokice.  3. Čim su kokice gotove i još vruće, dodaj još šarenih mrvica kako bi se zalijepile za njih. Ostavi da se ohladi prije posluživanja. 

Potrebno ti je:   

1/3 šalice kukuruza kokičara

2 žličice kokosovog ulja

Sol 

Šarene mrvice za ukrašavanje kolača