
Odlična zamjena za meso: Zlatni polpeti od tikvica sa sirom i povrćem

Uz zdjelu zelene salate vege polpeti s tikvicama, sirom i drugim povrćem čine i izvrstan samostalan obrok. Uz to pripremi umak od jogurta s vlascem i lagani, ali zasitni obrok brzo će biti na tvojem stolu.
Sastojci za 4 osobe
Polpeti od tikvica
1 veća tikvica
2 manja krumpira
2 mrkve
2 češnja češnjaka
4 žlice naribanog parmezana
1 jaje
sol i papar
krušne mrvice
ulje za prženje
Umak
1 dl jogurta
1 dl kiselog vrhnja
sol i papar (po želji)
sjeckani vlasac
Postupak korak po korak
Tikvicu operemo, odstranimo sjemenke i naribamo. Mrkvu i krumpir ogulimo i odvojeno naribamo. Češnjak očistimo i fino naribamo, naribamo i parmezan.
Naribanu tikvicu, mrkvu i krumpir stavimo u zdjelu, posolimo, promiješamo i ostavimo stajati 20 minuta da povrće pusti vodu.
Ocijeđeno povrće dobro ocijedimo i prebacimo u veću zdjelu. Dodamo papar, naribani parmezan, jaje i češnjak. Sve sastojke dobro promiješamo da dobijemo jednoličnu smjesu.
Od pripremljene smjese oblikujemo polpete, koje uvaljamo u krušne mrvice i zlatno smeđe ispržimo u vrućem ulju. Pržene polpete stavimo na kuhinjske papirnate ručnike da se ocijedi višak ulja, piše okusno.je.
Za umak pomiješamo jogurt i kiselo vrhnje. Po ukusu posolimo i popaprimo. Posipamo sjeckanim vlascem i serviramo sa prženim polpetama.

Najbolje frizure za tanku kosu: Kako postići volumen bez oštećenja

Jednostavna priprema, bogat okus: Tri neodoljive ljetne salate sa svježim krastavcima

Suptilan luksuz za svaki dan - haljine u neodoljivoj maslac žutoj nijansi
