Gastro
GOTOVO ZA 50 MINUTA

Odlična zamjena za meso: Zlatni polpeti od tikvica sa sirom i povrćem

Odlična zamjena za meso: Zlatni polpeti od tikvica sa sirom i povrćem
Izvrsni povrtni polpeti bogatog okusa odlični su kako topli, tako i hladni i odgovaraju gotovo svakom jelu uz prilog po izboru

Uz zdjelu zelene salate vege polpeti s tikvicama, sirom i drugim povrćem čine i izvrstan samostalan obrok. Uz to pripremi umak od jogurta s vlascem i lagani, ali zasitni obrok brzo će biti na tvojem stolu.

Sastojci za 4 osobe

Polpeti od tikvica

1 veća tikvica

2 manja krumpira

2 mrkve

2 češnja češnjaka

4 žlice naribanog parmezana

1 jaje

sol i papar

krušne mrvice

ulje za prženje

Umak

1 dl jogurta

1 dl kiselog vrhnja

sol i papar (po želji)

sjeckani vlasac

Postupak korak po korak

Tikvicu operemo, odstranimo sjemenke i naribamo. Mrkvu i krumpir ogulimo i odvojeno naribamo. Češnjak očistimo i fino naribamo, naribamo i parmezan.

Odlična zamjena za meso: Zlatni polpeti od tikvica sa sirom i povrćem

Naribanu tikvicu, mrkvu i krumpir stavimo u zdjelu, posolimo, promiješamo i ostavimo stajati 20 minuta da povrće pusti vodu.

Ocijeđeno povrće dobro ocijedimo i prebacimo u veću zdjelu. Dodamo papar, naribani parmezan, jaje i češnjak. Sve sastojke dobro promiješamo da dobijemo jednoličnu smjesu.

Odlična zamjena za meso: Zlatni polpeti od tikvica sa sirom i povrćem

Od pripremljene smjese oblikujemo polpete, koje uvaljamo u krušne mrvice i zlatno smeđe ispržimo u vrućem ulju. Pržene polpete stavimo na kuhinjske papirnate ručnike da se ocijedi višak ulja, piše okusno.je.

Odlična zamjena za meso: Zlatni polpeti od tikvica sa sirom i povrćem

Za umak pomiješamo jogurt i kiselo vrhnje. Po ukusu posolimo i popaprimo. Posipamo sjeckanim vlascem i serviramo sa prženim polpetama.