
Odlična zamjena za meso: Zlatni polpeti od tikvica sa sirom i povrćem

Uz zdjelu zelene salate vege polpeti s tikvicama, sirom i drugim povrćem čine i izvrstan samostalan obrok. Uz to pripremi umak od jogurta s vlascem i lagani, ali zasitni obrok brzo će biti na tvojem stolu.
Sastojci za 4 osobe
Polpeti od tikvica
1 veća tikvica
2 manja krumpira
2 mrkve
2 češnja češnjaka
4 žlice naribanog parmezana
1 jaje
sol i papar
krušne mrvice
ulje za prženje
Umak
1 dl jogurta
1 dl kiselog vrhnja
sol i papar (po želji)
sjeckani vlasac
Postupak korak po korak
Tikvicu operemo, odstranimo sjemenke i naribamo. Mrkvu i krumpir ogulimo i odvojeno naribamo. Češnjak očistimo i fino naribamo, naribamo i parmezan.
Naribanu tikvicu, mrkvu i krumpir stavimo u zdjelu, posolimo, promiješamo i ostavimo stajati 20 minuta da povrće pusti vodu.
Ocijeđeno povrće dobro ocijedimo i prebacimo u veću zdjelu. Dodamo papar, naribani parmezan, jaje i češnjak. Sve sastojke dobro promiješamo da dobijemo jednoličnu smjesu.
Od pripremljene smjese oblikujemo polpete, koje uvaljamo u krušne mrvice i zlatno smeđe ispržimo u vrućem ulju. Pržene polpete stavimo na kuhinjske papirnate ručnike da se ocijedi višak ulja, piše okusno.je.
Za umak pomiješamo jogurt i kiselo vrhnje. Po ukusu posolimo i popaprimo. Posipamo sjeckanim vlascem i serviramo sa prženim polpetama.

Horoskop za četvrtak: Blizanci će se fokusirati na pozitivno, strijelci će izgladiti nesporazume

Tvoje su usne kao čokolada! Smeđe nijanse na usnama hit su ove jeseni

Stigli su prvi topli kaputi, ove modele ćemo nositi tijekom jeseni i zime
