GOTOVO ZA 50 MINUTA

Odlična zamjena za meso: Zlatni polpeti od tikvica sa sirom i povrćem

Izvrsni povrtni polpeti bogatog okusa odlični su kako topli, tako i hladni i odgovaraju gotovo svakom jelu uz prilog po izboru

Polpeti od tikvica
Foto: M. J./okusno.je

Uz zdjelu zelene salate vege polpeti s tikvicama, sirom i drugim povrćem čine i izvrstan samostalan obrok. Uz to pripremi umak od jogurta s vlascem i lagani, ali zasitni obrok brzo će biti na tvojem stolu.

Sastojci za 4 osobe

Polpeti od tikvica

  • 1 veća tikvica
  • 2 manja krumpira
  • 2 mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 žlice naribanog parmezana
  • 1 jaje
  • sol i papar
  • krušne mrvice
  • ulje za prženje

Umak

  • 1 dl jogurta
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • sol i papar (po želji)
  • sjeckani vlasac

Postupak korak po korak

  • Tikvicu operemo, odstranimo sjemenke i naribamo. Mrkvu i krumpir ogulimo i odvojeno naribamo. Češnjak očistimo i fino naribamo, naribamo i parmezan.
Image
Foto: M. J./okusno.je
  • Naribanu tikvicu, mrkvu i krumpir stavimo u zdjelu, posolimo, promiješamo i ostavimo stajati 20 minuta da povrće pusti vodu.
  • Ocijeđeno povrće dobro ocijedimo i prebacimo u veću zdjelu. Dodamo papar, naribani parmezan, jaje i češnjak. Sve sastojke dobro promiješamo da dobijemo jednoličnu smjesu.
Image
Foto: M. J./okusno.je
  • Od pripremljene smjese oblikujemo polpete, koje uvaljamo u krušne mrvice i zlatno smeđe ispržimo u vrućem ulju. Pržene polpete stavimo na kuhinjske papirnate ručnike da se ocijedi višak ulja, piše okusno.je.
Image
Foto: M. J./okusno.je
  • Za umak pomiješamo jogurt i kiselo vrhnje. Po ukusu posolimo i popaprimo. Posipamo sjeckanim vlascem i serviramo sa prženim polpetama.
Image
OMILJENO JELO

Recept za savršen domaći burek sa sirom gotov za manje od sat vremena