403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Male stvari čine razliku

Pet pogrešaka koje najčešće radimo u kuhinji

Pet pogrešaka koje najčešće radimo u kuhinji
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Nekad nesvjesno radimo sitne greškice koje utječu na jelo oko kojeg smo se trudili satima. Evo koje

'Tri, dva, jedan – kuhaj!' uskoro kreće s emitiranjem. Pod voditeljskom palicom Domagoja Jakopovića Ribafisha kandidati će se natjecati kao timovi Željke Klemenčić i Ivana Pažanina, a žiriju će predsjedavati Tomislav Špiček.

Mi vam sada ukazujemo na najčešćih pet pogrešaka u kuhinji:

Ne kušate hranu dok kuhate

Iako je dobro imati povjerenja u svoje kuhanje, ne kušati hranu velika je pogreška. Čak i ako slijedite recept, kušajte hranu u svim etapama kuhanja.

U tavu stavljate previše hrane

Prenatrpanost tave znači neravnomjernu raspodjelu topline. Umjesto da posudu napunite hranom, predlažemo da kuhate u dvije serije.

Ne slijedite recept

Ako postoji uobičajena pogreška u kuhanju, to je ova. Za sve nas koji to volimo "napraviti po svome", ne praćenje uputa u receptu često može dovesti do katastrofalnih rezultata. Ponekad je bolje samo slijediti recept, posebno za tradicionalna i složena jela.

Ne zagrijavate tavu pravilno

Vaša površina za kuhanje mora biti vruća prije nego što nešto stavite na nju. Dajte svojoj tavi ili roštilju najmanje 5 minuta da se zagriju.

Prekuhavate povrće i okus mu je kašast

"Šokirajte" povrće kad završite s kuhanjem. To znači da ga bacite u vrlo hladnu vodu nakon što protekne određeno vrijeme kuhanja. To posebno dobro djeluje za brokulu, šparoge i kukuruz.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx