Male stvari čine razliku

Pet pogrešaka koje najčešće radimo u kuhinji

Nekad nesvjesno radimo sitne greškice koje utječu na jelo oko kojeg smo se trudili satima. Evo koje

Žena kuha
Foto: Unsplash

'Tri, dva, jedan – kuhaj!' uskoro kreće s emitiranjem. Pod voditeljskom palicom Domagoja Jakopovića Ribafisha kandidati će se natjecati kao timovi Željke Klemenčić i Ivana Pažanina, a žiriju će predsjedavati Tomislav Špiček.

Mi vam sada ukazujemo na najčešćih pet pogrešaka u kuhinji:

Ne kušate hranu dok kuhate

Iako je dobro imati povjerenja u svoje kuhanje, ne kušati hranu velika je pogreška. Čak i ako slijedite recept, kušajte hranu u svim etapama kuhanja.

U tavu stavljate previše hrane

Prenatrpanost tave znači neravnomjernu raspodjelu topline. Umjesto da posudu napunite hranom, predlažemo da kuhate u dvije serije.

Ne slijedite recept

Ako postoji uobičajena pogreška u kuhanju, to je ova. Za sve nas koji to volimo "napraviti po svome", ne praćenje uputa u receptu često može dovesti do katastrofalnih rezultata. Ponekad je bolje samo slijediti recept, posebno za tradicionalna i složena jela.

Ne zagrijavate tavu pravilno

Vaša površina za kuhanje mora biti vruća prije nego što nešto stavite na nju. Dajte svojoj tavi ili roštilju najmanje 5 minuta da se zagriju.

Prekuhavate povrće i okus mu je kašast

"Šokirajte" povrće kad završite s kuhanjem. To znači da ga bacite u vrlo hladnu vodu nakon što protekne određeno vrijeme kuhanja. To posebno dobro djeluje za brokulu, šparoge i kukuruz.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.