
Sočno i jednostavno jelo: Paprike s krumpirom iz pećnice

Jedno od najboljih bezmesnih jela za mnoge su zapečene paprike s krumpirom. Ako nikad nisi kušala ovo jelo, ne možeš ni zamisliti koliko je sočno. Doslovno je za prste polizati!
Sastojci za 4 osobe
500 g žutih paprika
1,5 kg krumpira
1 luk
2 češnja češnjaka
1 žlica domaće začinske mješavine
sol i mljeveni papar (po želji)
0,5 dl vode
1 dl suncokretovog ulja
1 dl slatkog vrhnja
Postupak korak po korak
Paprike po dužini prepolovimo, očistimo od sjemenki i operemo. Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na komadiće veličine jednog centimetra. Luk ogulimo i naribamo. Češnjak ogulimo i stisnemo ili sitno nasjeckamo.
Narezani krumpir, češnjak, luk, sol, papar, vodu i mješavinu začina stavimo u zdjelu za pečenje i sve to izmiješamo direktno u zdjeli. Dodamo ulje i još jednom promiješamo.
Sastojke u zdjeli za pečenje poravnamo, a zatim po njima rasporedimo polovice paprika koje smo prethodno posolili. Rukama također po paprikama razmažemo ulje.
Jelo pečemo otprilike 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva Celzija. Svi se sastojci trebaju lijepo zapeći.
Kada paprike i krumpir dobiju lijepu boju, izvadimo iz pećnice i po jelu prelijemo decilitar slatkog vrhnja. Jelo pečemo još 10 minuta. Prije serviranja ostavimo ga da odstoji na pultu nekoliko minuta, piše okusno.je.

Kao iz skandinavske serije: Muškarac sa špice prošetao u super ljetnoj kombinaciji

Vodič za prehranu: Top namirnice za poticanje kolagena i mladolik izgled

Kako Adriana Ćaleta-Car, Tamara Kalinić i druge influencerice nose udobne dizajnerske natikače?
