403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
RECEPT U SLIKAMA

Sočno i jednostavno jelo: Paprike s krumpirom iz pećnice

Sočno i jednostavno jelo: Paprike s krumpirom iz pećnice
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Donosimo ti ideju za jednostavan ručak bez mesa koji je gotov u samo sat vremena, a oduševit će cijelu obitelj

Jedno od najboljih bezmesnih jela za mnoge su zapečene paprike s krumpirom. Ako nikad nisi kušala ovo jelo, ne možeš ni zamisliti koliko je sočno. Doslovno je za prste polizati!

Sastojci za 4 osobe

500 g žutih paprika

1,5 kg krumpira

1 luk

2 češnja češnjaka

1 žlica domaće začinske mješavine

sol i mljeveni papar (po želji)

0,5 dl vode

1 dl suncokretovog ulja

1 dl slatkog vrhnja

Postupak korak po korak

Paprike po dužini prepolovimo, očistimo od sjemenki i operemo. Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na komadiće veličine jednog centimetra. Luk ogulimo i naribamo. Češnjak ogulimo i stisnemo ili sitno nasjeckamo.

Narezani krumpir, češnjak, luk, sol, papar, vodu i mješavinu začina stavimo u zdjelu za pečenje i sve to izmiješamo direktno u zdjeli. Dodamo ulje i još jednom promiješamo.

Sastojke u zdjeli za pečenje poravnamo, a zatim po njima rasporedimo polovice paprika koje smo prethodno posolili. Rukama također po paprikama razmažemo ulje.

Sočno i jednostavno jelo: Paprike s krumpirom iz pećnice

Jelo pečemo otprilike 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva Celzija. Svi se sastojci trebaju lijepo zapeći.

Sočno i jednostavno jelo: Paprike s krumpirom iz pećnice

Kada paprike i krumpir dobiju lijepu boju, izvadimo iz pećnice i po jelu prelijemo decilitar slatkog vrhnja. Jelo pečemo još 10 minuta. Prije serviranja ostavimo ga da odstoji na pultu nekoliko minuta, piše okusno.je.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx