Ova su jela najbolja u kombinaciji s čašom vina

Vrijeme samoizolacije provedi kao pravi gurman

Ova su jela najbolja u kombinaciji s čašom vina

Prazne police u supermarketima svakodnevica su ovih dana kada se gotovo sve zemlje bore s pandemijom korona virusa, pa su stoga mnogi primorani osloniti se na hranu koja već dugo stoji u njihovoj smočnici.

Mnogi se okreću klasicima, poput tjestenine, graha i graška, no iako su nam brojni svakodnevni užici trenutno izvan granica mogućnosti, još uvijek postoji mogućnost da u čaši vina pronađeš utjehu, malo se opustiš i uživaš.

Image

Svježe nije nužno bolje: 7 namirnica koje je uvijek dobro imati u zamrzivaču


Zato ti donosimo nekoliko kombinacija jela i vina koje savršeno idu zajedno, a uz koje ćeš vrijeme samoizolacije provesti kao pravi gurman.

1. Rezanci s piletinom i gljivama

Uz ovo jelo najbolje će ići chardonnay, uz koji se okusi piletine i gljiva fantastično slažu, a koji će dodatno naglasiti njihov okus. Lagano, pomalo kiselkasto, ovo vino dolazi u nekoliko aroma - od zelene jabuke, preko limete, do arome vanilije. 

Image

(Foto: Pexels)

2. Tjestenina penne s tunom u umaku od rajčice

Uz klasično jelo od tjestenine najbolji je odabir crno vino. Fini i začinjeni umak od rajčice s notom tune bit će pravi gurmanski užitak uz kapljicu laganog crnog vina koje odlično ide uz bilo kakvo riblje jelo.


Image

(Foto: Pexels)

3. Juha od graška

Prirodna slatkoća u grašku oživjet će uz aromatičan okus sauvignona. Suho i osvježavajuće, arome zelenih jabuka, grejpa i šparoga, vino sauvignon odlično će upotpuniti bilo koje jelo koje u sebi sadrži grašak.


Image

(Foto: Pexels)

4. Tjestenina u pesto umaku

Jednostavni sastojci pesto umaka - žitarice, ljekovito bilje, sir i ulje - u kombinaciji s vinom pružit će ti pravu harmoniju okusa, a vino koje je idealno u kombinaciji s pesto umakom je zeleni veltlinac.


Image

(Foto: Pexels)

5. Voće u konzervi 

U svojoj smočnici sigurno imaš barem jednu konzervu ananasa ili sličnog voća - to može biti odličan desert uz čašu pjenušavog roséa. Ukusni rosé nadopunit će slatkast okus voća i cijeli desert podići na novu razinu.


Image

(Foto: Pexels)