

Prazne police u supermarketima svakodnevica su ovih dana kada se gotovo sve zemlje bore s pandemijom korona virusa, pa su stoga mnogi primorani osloniti se na hranu koja već dugo stoji u njihovoj smočnici.
1. Rezanci s piletinom i gljivama
Uz ovo jelo najbolje će ići chardonnay, uz koji se okusi piletine i gljiva fantastično slažu, a koji će dodatno naglasiti njihov okus. Lagano, pomalo kiselkasto, ovo vino dolazi u nekoliko aroma - od zelene jabuke, preko limete, do arome vanilije.
(Foto: Pexels)
2. Tjestenina penne s tunom u umaku od rajčice
Uz klasično jelo od tjestenine najbolji je odabir crno vino. Fini i začinjeni umak od rajčice s notom tune bit će pravi gurmanski užitak uz kapljicu laganog crnog vina koje odlično ide uz bilo kakvo riblje jelo.
(Foto: Pexels)
3. Juha od graška
Prirodna slatkoća u grašku oživjet će uz aromatičan okus sauvignona. Suho i osvježavajuće, arome zelenih jabuka, grejpa i šparoga, vino sauvignon odlično će upotpuniti bilo koje jelo koje u sebi sadrži grašak.
(Foto: Pexels)
4. Tjestenina u pesto umaku
Jednostavni sastojci pesto umaka - žitarice, ljekovito bilje, sir i ulje - u kombinaciji s vinom pružit će ti pravu harmoniju okusa, a vino koje je idealno u kombinaciji s pesto umakom je zeleni veltlinac.
(Foto: Pexels)
5. Voće u konzervi
U svojoj smočnici sigurno imaš barem jednu konzervu ananasa ili sličnog voća - to može biti odličan desert uz čašu pjenušavog roséa. Ukusni rosé nadopunit će slatkast okus voća i cijeli desert podići na novu razinu.
(Foto: Pexels)