Gastro
Gastro

Odličan recept za domaći ajvar

Odličan recept za domaći ajvar
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Budite majstori zimnice uz Dr. Oetker super pomagače

Mirisi svježe crvene paprike i patlidžana već se osjećaju u zraku - stiže nam priprema prave domaće zimnice! Prvak zimnice je domaći ajvar koji mnogi majstori kuhinje pripremaju prema posebnim recepturama, a kako bi njihova priprema bila jednostavnija i brža Dr. Oetker predstavlja novi Pikant Fix za ajvar. Idealna mješavina začina s originalnom recepturom smanjuje vrijeme pripreme zimnice i pojednostavljuje proces dobivanja ajvara. Vaša zimnica zadržat će vrhunski okus zahvaljujući tradicionalnoj recepturi i kvaliteti Dr. Oetkera. Aroma pečene paprike i češnjaka dat će poseban pečat vašem ajvaru. Mješavina začina dostatna je za 2 kg povrća, odnosno otprilike 4 staklenke od 400 ml. Uz domaći ajvar, većina voli pripremati i ukiseljeno povrće, stoga je Dr. Oetker obogatio liniju Pikant fix proizvoda s novom mješavinom začina Pikant Fix za povrće - blago ljuto. Blago ljuta mješavina začina s aromatičnim začinima i chilli papričicom idealna je za pripremu turšije, paprike i feferona. Uz to nije potrebna dodatna pasterizacija. Jednostavno i brzo - za sve ljubitelje pikantnog i bogatog okusa! Dr. Oetker, vodeći stručnjak za pripremu zimnice, donosi vam korisne savjete kako pripremiti domaći ajvar i uživati u bogatstvu okusa.

DOMAĆI AJVAR NAMIRNICE: 1,5 kg crvene rog paprike (izvagano nakon čišćenja) 0,5 kg patliđana ‎(izvagano nakon čišćenja) 2 l vode 200 g ‎šećera 250 ml ulja (npr. suncokretovog) 1 Dr. Oetker Pikant Fix za AJVAR *2 kg povrća i mješavina su dovoljne za 4 staklenke od 400 ml

PRIPREMA: Rog papriku operite, očistite od sjemenki i nasjeckajte‎ na komadiće. Patlidžane ogulite i nasjeckajte na komadiće. U međuvremenu zakuhajte u loncu vodu sa šećerom. Prvo stavite nasjeckanu papriku u kipuću vodu i kuhajte dok ne omekša (ovisno o vrsti paprike bit će potrebno 10 - 15 minuta). Zatim dodajte nasjeckani patlidžan i nakon što zavrije kuhajte sve zajedno još 1-2 minute. Ostavite povrće da se dobro ocijedi tijekom noći. Idući dan usitnite pomoću štapnog miksera ili mašine za mljevenje mesa. U dublju tavu dodajte usitnjeno povrće i zatim dodajte ulje i sadržaj vrećice Pikant Fixa za Ajvar. Dobro pomiješajte sve zajedno. Nakon što zavrije,  kuhajte 5 minuta uz stalno miješanje. Zatim napunite u pripremljene staklenke do vrha, zatvorite twist-off poklopcem I okrenite ‎na poklopac nekoliko minuta da izađe zrak. SAVJET VIŠE: preporučujemo da po‎vrće nakon cijeđenja u potpunosti osušite kuhinjskim ručnikom. Naime, što će manje suvišne vode povrće sadržavati, to će ajvar biti kremastiji, odnosno sadržavati manje vode, a više okusa!  

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx