'PLACE MARKET'

Od ovog petka jedemo na Dolcu u Zagrebu, a uskoro i subotama na Pazaru u Splitu

Ovaj jedinstveni koncept večernjeg marketa održavat će se u ovoj godini u još duljem periodu i to svakog sunčanog petka na tržnici Dolac u Zagrebu sve do studenog (uz ljetnu pauzu) te svake sunčane subote do lipnja na Pazaru u Splitu

PLACe market51.JPG
Foto: Promo

"Place Market" je jedinstveni koncept marketa koji je prošle godine na splitsku i zagrebačku tržnicu doveo vrhunsku hranu te renomirane chefove. Sada je najavljena druga sezona. Zagrepčani i njihovi gosti moći će već ovaj petak, 12. travnja od 19 sati, uživati u vrhunskoj hrani, dok projekt na Splitskom Starom Pazaru započinje 20. travnja.

Ovaj jedinstveni koncept večernjeg marketa održavat će se u ovoj godini u još duljem periodu i to svakog sunčanog petka na tržnici Dolac u Zagrebu sve do studenog (uz ljetnu pauzu) te svake sunčane subote do lipnja na Pazaru u Splitu, pružajući posjetiteljima nezaboravno iskustvo prije svega tradicionalne lokalne , ali i svjetske kuhinje.

Prošlogodišnji projekt privukao je tisuće posjetitelja, zaljubljenika u hranu i kulturu, željnih istraživanja raznolikosti i bogatstva tradicionalnih hrvatskih jela poput skradinskog rižota, soparnika, purice s mlincima, raznih brudeta, pašta fažola, ali i punjenih paprika i sarmi te baby praščića i to uz inovativne gastro kreacije poznatih chefova i renomiranih ugostitelja.

Osim domaćih specijaliteta, Place Market je posjetiteljima ponudio i širok izbor međunarodnih delicija, poput sushija, arepa, tjestenina, ali i "fusiona " poput azijskih štrukli potvrđujući svoj status uličnog gastronomskog raja za svakog gurmana.

Ove godine, uz povratak omiljenih štandova, uz one već tradicionalne očekuju vas i novi sudionici koji će svojim jedinstvenim jelima i pićima obogatiti već odličnu ponudu.

Na PLACu ćete tako ovaj petak moći uživati u specijalitetima chefa Maria Mihelja, restorana Tač, Al Dentea i chefa Branka Kusovca, Rougemarina, SOI fusiona, Beštije, Proofa 33, Meat the Kinga, Vinkla, Poke Pokea, Ferdinand knedli, Amelia, Arepere Maracay, ali i novotvorene Gole, Darling&Shegrtsa te Soul Fooda – mjesta koje se uskoro otvara. U narednim petcima na PLAC se vraćaju i neki koji su pripremali najpopularnija jela prošle godine poput Gastronomada, chefa Marina Rendića ispred Bistroa Apetit, Christijana Misirače ispred Nautic cluba Pojoda, Sopala i chefice Katarina Vrenc, a iz petka u petak kroz cijelu godinu će se kuhanju na PLACEu pridruživati ne samo lokalni, nacionalni već i regionalni gosti, chefovi i ugostitelji.

Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo