Jesen volimo zbog brojnih razloga, ali najdraži jesenski miris definitivno nam je onaj pečenih kestena. Osim neodoljivog mirisa, tu je i neodoljiv orašasti okus, bilo pečenih ili kuhanih kestena, zbog kojeg su ovi jesenski plodovi savršeni dio mnogih slanih, ali i slatkih jela.
Da ne ostane sve samo na mirisu i okusu, trebamo naglasiti da kesteni imaju i mnoga ljekovita svojstva pa se tako mogu pohvaliti mnogim vitaminima i mineralima, kalijem, fosforom, kalcijem, magnezijem, a zanimljivo je i da su jedini od orašastih plodova koji sadrže i vitamin C.
Kesteni su sjajan dodatak širokom rasponu sastojaka, uključujući sve, od voća i povrća do čokolade ili mesa, a budući da smo velike obožavateljice kestena i deserta u svim oblicima, zavirile smo u online kuharice domaćih blogerica i pronašle tri slatka recepta s kestenima u kojima ćemo uživati ove jeseni.