Kuglice od luka, kestena i kadulje
Sastojci:
180 g kuhanih kestena
1 veliki luk
1 žlica nasjeckane kadulje
1 žlica maslaca
100 g krušnih mrvica
1 jaje
pola žličice soli ii prstohvat papra
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva.
2. Maslac zagrij na srednje jakoj vatri i na tavici dinstaj luk desetak minuta.
3. Premjesti luk u veliku zdjelu i dodaj ostale sastojke. Dobro promiješaj.
4. Formiraj rukama kuglice i peci oko 25 minuta dok ne postanu zlatno smeđe.
Salata s pečenim kestenima i jabukama
Sastojci:
pečeni kesteni
jabuke
salata po želji
luk
maslinovo ulje
jabučni ocat
sol, papar
Priprema:
1. kestene ispeci i pomiješaj s narezani jabukama i salatom.
2. Prelij s dressingom od maslinovog ulja i jabučnog octa.
Palačinke s nuttelom i cimetom
Sastojci:
2/3 šalice brašna
1 šalica punomasnog mlijeka
1 šalica vode
2 jaja
1 žličica brašna, soli i mljevenog cimeta
Za punjenje od nuttele
1 šalica nuttele
2 šalice šlaga
Priprema:
1. U velikoj posudi pomiješaj brašno, mlijeko, vodu, jaja, maslac, sol i cimet. Pusti da odstoji 10 minuta.
2. U tavi za palačinke zagrij maslac i ispeci palačinke, te pusti da se ohlade.
3. Izmiksaj nuttelu mikserom dok ne postane lagana i prozračna, oko 2 minute. Zatim dodaj šlag i miješaj dok smjesa ne očvrsne, oko 5 min.
4. Palačinke napuni smjesom i dodaj cimet kao dekoraciju