Novotvoreni bistro Mime's spoj je savršenog interijera i omiljenih okusa

Petrinjska 44 u Zagrebu, adresa je na kojoj domaća kuhinja postaje jedina i najbolja opcija

Novotvoreni bistro Mime's spoj je savršenog interijera i omiljenih okusa

Uspješan gastro projekt Mime's, koji je ime dobio po nadimku vlasnikova oca, započeo je još ove zime na zagrebačkom Fuliranju za vrijeme Adventa. Svojom neobičnom kućicom, Mime's se izdvajao aromama i samom ponudom, a od nedavno, otvoren je i istoimeni restoran, predivna priča u kojoj autohtonih okusa ne nedostaje. Cijeli menu, temelji se na domaćoj kuhinji za kojom u većini slučajeva, žudimo, pogotovo danas, kada živimo ubrzano i za pripremanje obroka u vlastitom domu, ne ostavljamo ili nemamo previše vremena. 

Image


(FOTO: Bojan Zibar)

U raznolikoj ponudi Mime's – a možete pronaći gotovo sve, od mesnih odrezaka, do vege jela, raznih salata, ribljih jela i sendviča. Cilj maštovite ekipe ove priče je biti „šnicl bar“, što je zaista interesantna ideja jer upravo takvih mjesta u gradu, definitivno nedostaje. Svaki dan, menu se izmjenjuje, tako da će se na njemu uvijek naći jednu juha, varivo i glavno jelo, te kao šećer na kraju naravno, zanimljiv desert.

Image


(FOTO: Bojan Zibar)

Kuhari Alen Đukić i Tomislav Ćurda, skupa sa voditeljem restorana, Antom Žderom, zaslužni su za maštovit, a opet jednostavan menu koji će sigurno biti obožavan. Namirnice svakodnevno nabavljaju na Dolcu i upravo je njihova svježina i raznolikost, najveća inspiracija za nastajanje određenog jela. Teleći pohanac, rižoto s pinjolima i pršutom, juneći sote s gljivama i graškom, sendvič Mime's, samo su neke od delicija u kojima možete uživati. Deserte je osmislila Antina sestra Marita, a kolač od datulja s karamelom, čiji okus osvaja na prvu, velika je preporuka. 

Image


(FOTO: Bojan Zibar)

Savršen i pomno isplaniran interijer, jedan je od glavnih i ne manje bitnih aduta ovog divnog bistroa. Samim ulaskom u isti, pogled jednostavno bježi na sve strane. Glavna zvijezda interijera, definitivno je strop koji izgleda poput prekrasne freske, tako da će vam pogled sigurno često pobjeći „prema gore“. Čitav je prostor uređen prema željama i idejama vlasnika, Ivane i Joška Kovača te asistentice Katarine. Interijer skladno upotpunjuju detalji poput viseće police iznad šanka, zanimljiv odabir rasvjetnih tijela, prazni okviri raznih veličina. Reljefni i iznimno fotogenični zidovi, poput plave štukature i jednog zida od opeke, savršeno zaokružuju čitav prostor i samim izgledom čine ugodnu, domaću, pomalo kućnu atmosferu. Crne fotelje i mramorni stolovi odaju dojam dobre stare klasike i elegancije, a baršunaste plave stolice ih upravo svojom bojom, dodatno naglašavaju. 

U neko skorije vrijeme, osvanut će i Mime's terasa s visokim stolovima kao savršeno mjesto za ručak, večeru, neobavezno druženje ili ispijanje nekog finog vina na zraku, pogotovo sad u toplijim, nadolazećim danima.