Novi Podravkini temeljci za brzu i laku pripremu jela

Lansiranje na tržište novih Podravka temeljaca

Novi Podravkini temeljci za brzu i laku pripremu jela

Brza, jednostavna i laka priprema kvalitetnih obroka jedna je od niti vodilja u poslovanju Podravke. Upravo zato ovih se dana na tržište lansira grupa novih proizvoda koji će znatno skratiti vrijeme potrebno za nabavu namirnica i kuhanje. To su Podravka temeljci pripremljeni od najkvalitetnijih sastojaka- vrhunskog kvalitetnog  mesa, povrća i začina. Njihova primjena je vrlo jednostavna- dodaju se direktno u jelo, ili se rastope u vodi i koriste za podlijevanje jela i tako na brz i jednostavan način obogaćuju okus svih povrtnih, mesnih jela, variva, rižota, umaka, juha i sl.

Okus Podravka temeljaca je poput domaćeg, tradicionalnog bujona koji zahtijeva višesatnu pripremu za koju suvremene domaćice i ljubitelji kuhanja nemaju vremena i energije. Usto ne sadrže konzervanse i dodane pojačivače okusa pa tako prate najnovije trendove u prehrani i pogoduju onima koji za sebe i svoju obitelj i prijatelje žele kuhati zdravo i prirodno.
Podravka temeljci koji se savršeno uklapaju u svako slano jelo  na tržište dolaze u tri okusa:

1.    Povrtni
2.    Kokošji
3.    Goveđi

Svima onima koji vole kuhati i eksperimentirati u kuhinji, omogućit će pripremu najsloženijih recepata koji u svom sastavu imaju temeljac, onima koji su u žurbi skratit će vrijeme spravljanja jela, kreativcima pružaju novo kulinarsko samo izražavanje, a vegetarijancima će povrtni temeljac donijeti dodatne užitke


JANJEĆI RAGU IZ PEĆNICE
(za 4 osobe)

Image



500 g janjetine (bez kostiju i suvišne masnoće)
3 žlice maslinova ulja
1 veliki luk
2 velike mrkve
2 češnja češnjaka
¼ žličice suhog origana
¼ žličice suhog timijana
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
100 g suhih marelica
240 g ocijeđenog kuhanog slanutka
2 Goveđa temeljca za jela Podravka
50 ml bijelog vina
Sol, papar
1 žlica nasjeckanog peršina
80 g sjemenki šipka

Na zagrijanom ulju popecite janjetinu narezanu na kocke do smeđe boje, pa ju izvadite i stavite sa strane. Na istom ulju popecite nasjeckani luk i mrkvu narezanu na kockice nekoliko minuta. Dodajte protisnuti češnjak, a zatim sjeckanu rajčicu, origano, timijan i Goveđi temeljac. Vratite janjetinu, dodajte slanutak i narezane marelice. Ulijte vodu (oko 350 ml) i po potrebi posolite i popaprite. Ulijte u vatrostalnu posudu, poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 50 minuta.
Gotovo  jelo pospite nasjeckanim peršinom i sjemenkama nara.

Savjet: Na isti način možete pripremiti teletinu, junetinu ili divljač iz marinade.

Vrijeme pripreme: 75 minuta.


NJOKI S RAGUOM OD GLJIVA I POVRĆA
(za 4 osobe)

Image



40 g maslaca
50 g mladog luka  
150 g poriluka  
1 žuta paprika
1 crvena paprika
300 g bukovača  
100 g tikvica  
150 g mascarpone sira
1 žumanjak
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
500 ml vode

500 g njoka

Na zagrijanom  maslacu popecite mladi luk narezan na kolutiće, poriluk narezan na ploške, crvenu i žutu papriku narezanu na kocke. Pecite  da povrće malo omekša. Dodajte bukovače narezane na rezance, tikvice narezane na trake, vodu i povrtni temeljac . Promiješajte i nastavite pirjati na laganoj vatri. Po potrebi podlijte s malo vode.
Kad je povrće omekšalo dodajte mascarpone pomiješan sa žumanjkom, promiješajte i kratko prokuhajte.
Njoke stavite u kipuću posoljenu vodu i kuhajte dok ne isplivaju na površinu. Kuhanje njoke ocijedite, stavite na ugrijani maslac i kratko popecite.
Uz dobiveni ragu poslužite popečene njoke.

Savjet: Mascarpone možete zamijeniti mileramom ili jednostavno vrhnjem.
Vrijeme pripreme: 35 minuta.


VARIVO OD GLJIVA

Image



600 g gljiva (šampinjoni,bukovače,vrganji)
50 g Pancete Podravka
2-3 žlice ulja
1 luk
100 g korijena celera i mrkve
2 češnja češnjaka
list lovora
1 ljuta papričica
750 g krumpira
2 žličice brašna
100 ml Pasirane rajčice Podravka
sol
2 Kokošja Temeljca za jela Podravka

Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, pancetu, mrkvu i korijen celera narezane na kockice. Dodajte očišćene gljive narezane na četvrtine, krumpir narezan na kocke i list lovora. Malo posolite,promiješajte, prelite vrućom vodom da pokrijte sadržaj u loncu, dodajte kokošje temeljce i nastavite kuhati na laganoj vatri 15-20 minuta. Potkraj kuhanja dodajte pasiranu rajčicu,brašno koje ste razmutili u malo temeljca, protisnuti češnjak,narezanu ljutu papričicu i kuhajte još pet minuta. Po potrebi posolite i dodajte još malo tople vode.
Pospite peršinom i poslužite uz popečene ploške kruha.

Savjet: Ovo jelo možete pripremiti i s jednom vrstom gljiva. Možete dodati i suhe vrganje koje ste prethodno močili u vodi.

Vrijeme pripreme: 35 minuta.
Složenost: jednostavno