Gastro
Gastro

Novi Podravkini temeljci za brzu i laku pripremu jela

Novi Podravkini temeljci za brzu i laku pripremu jela
Lansiranje na tržište novih Podravka temeljaca

Brza, jednostavna i laka priprema kvalitetnih obroka jedna je od niti vodilja u poslovanju Podravke. Upravo zato ovih se dana na tržište lansira grupa novih proizvoda koji će znatno skratiti vrijeme potrebno za nabavu namirnica i kuhanje. To su Podravka temeljci pripremljeni od najkvalitetnijih sastojaka- vrhunskog kvalitetnog  mesa, povrća i začina. Njihova primjena je vrlo jednostavna- dodaju se direktno u jelo, ili se rastope u vodi i koriste za podlijevanje jela i tako na brz i jednostavan način obogaćuju okus svih povrtnih, mesnih jela, variva, rižota, umaka, juha i sl. Okus Podravka temeljaca je poput domaćeg, tradicionalnog bujona koji zahtijeva višesatnu pripremu za koju suvremene domaćice i ljubitelji kuhanja nemaju vremena i energije. Usto ne sadrže konzervanse i dodane pojačivače okusa pa tako prate najnovije trendove u prehrani i pogoduju onima koji za sebe i svoju obitelj i prijatelje žele kuhati zdravo i prirodno. Podravka temeljci koji se savršeno uklapaju u svako slano jelo  na tržište dolaze u tri okusa: 1.    Povrtni 2.    Kokošji 3.    Goveđi Svima onima koji vole kuhati i eksperimentirati u kuhinji, omogućit će pripremu najsloženijih recepata koji u svom sastavu imaju temeljac, onima koji su u žurbi skratit će vrijeme spravljanja jela, kreativcima pružaju novo kulinarsko samo izražavanje, a vegetarijancima će povrtni temeljac donijeti dodatne užitke

JANJEĆI RAGU IZ PEĆNICE (za 4 osobe) 500 g janjetine (bez kostiju i suvišne masnoće) 3 žlice maslinova ulja 1 veliki luk 2 velike mrkve 2 češnja češnjaka ¼ žličice suhog origana ¼ žličice suhog timijana 1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g) 100 g suhih marelica 240 g ocijeđenog kuhanog slanutka 2 Goveđa temeljca za jela Podravka 50 ml bijelog vina Sol, papar 1 žlica nasjeckanog peršina 80 g sjemenki šipka Na zagrijanom ulju popecite janjetinu narezanu na kocke do smeđe boje, pa ju izvadite i stavite sa strane. Na istom ulju popecite nasjeckani luk i mrkvu narezanu na kockice nekoliko minuta. Dodajte protisnuti češnjak, a zatim sjeckanu rajčicu, origano, timijan i Goveđi temeljac. Vratite janjetinu, dodajte slanutak i narezane marelice. Ulijte vodu (oko 350 ml) i po potrebi posolite i popaprite. Ulijte u vatrostalnu posudu, poklopite i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 50 minuta. Gotovo  jelo pospite nasjeckanim peršinom i sjemenkama nara. Savjet: Na isti način možete pripremiti teletinu, junetinu ili divljač iz marinade. Vrijeme pripreme: 75 minuta. NJOKI S RAGUOM OD GLJIVA I POVRĆA (za 4 osobe) 40 g maslaca 50 g mladog luka   150 g poriluka   1 žuta paprika 1 crvena paprika 300 g bukovača   100 g tikvica   150 g mascarpone sira 1 žumanjak 1 Povrtni temeljac za jela Podravka 500 ml vode 500 g njoka Na zagrijanom  maslacu popecite mladi luk narezan na kolutiće, poriluk narezan na ploške, crvenu i žutu papriku narezanu na kocke. Pecite  da povrće malo omekša. Dodajte bukovače narezane na rezance, tikvice narezane na trake, vodu i povrtni temeljac . Promiješajte i nastavite pirjati na laganoj vatri. Po potrebi podlijte s malo vode. Kad je povrće omekšalo dodajte mascarpone pomiješan sa žumanjkom, promiješajte i kratko prokuhajte. Njoke stavite u kipuću posoljenu vodu i kuhajte dok ne isplivaju na površinu. Kuhanje njoke ocijedite, stavite na ugrijani maslac i kratko popecite. Uz dobiveni ragu poslužite popečene njoke.   Savjet: Mascarpone možete zamijeniti mileramom ili jednostavno vrhnjem. Vrijeme pripreme: 35 minuta. VARIVO OD GLJIVA 600 g gljiva (šampinjoni,bukovače,vrganji) 50 g Pancete Podravka 2-3 žlice ulja 1 luk 100 g korijena celera i mrkve 2 češnja češnjaka list lovora 1 ljuta papričica 750 g krumpira 2 žličice brašna 100 ml Pasirane rajčice Podravka sol 2 Kokošja Temeljca za jela Podravka Na ulju kratko popecite nasjeckani luk, pancetu, mrkvu i korijen celera narezane na kockice. Dodajte očišćene gljive narezane na četvrtine, krumpir narezan na kocke i list lovora. Malo posolite,promiješajte, prelite vrućom vodom da pokrijte sadržaj u loncu, dodajte kokošje temeljce i nastavite kuhati na laganoj vatri 15-20 minuta. Potkraj kuhanja dodajte pasiranu rajčicu,brašno koje ste razmutili u malo temeljca, protisnuti češnjak,narezanu ljutu papričicu i kuhajte još pet minuta. Po potrebi posolite i dodajte još malo tople vode. Pospite peršinom i poslužite uz popečene ploške kruha. Savjet: Ovo jelo možete pripremiti i s jednom vrstom gljiva. Možete dodati i suhe vrganje koje ste prethodno močili u vodi. Vrijeme pripreme: 35 minuta. Složenost: jednostavno