Ljubiteljice jeseni jedva su dočekale pad temperatura, šuškanje lišća i prve kapi kiše. No čak i ako ne voliš jesen, u jednoj stvari sigurno uživaš, a to su jesenski specijaliteti. Bundeve, batati, kestenje, mandarine i ostale jesenske namirnice polako nam dolaze na tržnice i police supermarketa što znači da napokon možemo uživati u pripremi jela od njih.
Buče su svakako jedna od najpopularnijih jesenskih namirnica, ali i najsvestranijih. Možemo ih peći, kuhati te praviti od nje juhu i deserte. Ono što nije jednako popularno, ali je svakako jednako ukusno je tjestenina od buče. Isto je i s batatom koji nam postaje omiljeni prilog uz meso ili gljive, ali rijetko dodatak tjestenini. Mrkva je nešto popularniji izbor za pripremu domaće tjestenine, ali nam u jesen postaje još primamljivija.
Narančasta boja ovih namirnica nije samo lijepa i jesenska, nego je i vrlo zdrava. Za karakterističnu nijansu buče, batata i mrkve zaslužan je beta karoten, biljni pigment koji naše tijelo pretvara u vitamin A. Vitamin A pomoći će nam održati zdrav vid, ali i mladolik izgled jer se radi o vrlo moćnom antioksidansu koji štiti stanice od oksidativnog stresa.
Pronašle smo jednostavne recepte koji će ti pomoći da od ovih jesenskih namirnica pripremiš ukusnu tjesteninu na kojoj će ti zavidjeti i najveći chefovi svijeta. Sve što ti je potrebno možeš pronaći na tržnici, a uz domaću tjesteninu posluži svoj omiljeni jesenski prilog.