Jabučne štrudle
Sastojci:
3 čvrsta jogurta
3 jaja
2,5 čaše šećera
1, 5 čaša ulja
1,5 čaša griza
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
jabuke po želji (minimalno 5-6 jabuka)
cimet po želji
Kore za štrudle i savijače
Priprema:
Izmiksajte jaja sa šećerom, dodajte jogurt, ulje, griz, prašak za pecivo, vanilin šećer i sve dobro izmiješajte.
Uzmite prvu koru i namažite smjesom, pa drugu i treću isto tako. Tek na treću stavljajte izribane jabuke koje ste posuli cimetom. Zarolajte.
Dobit ćete 3 štrudle, na kraju ih premažite još malo sa smjesom.
Pred sam kraj kraj ako želite možete premazati još gore kiselim vrhnjem.
Pecite na 180°C dok ne porumeni.
Tekst se nastavlja ispod oglasa