Namirnica u fokusu: Proslavite jesen uz ove ukusne deserte s jabukama

Mirisni deserti s jabukama idealni su za prve jesenske dane

Namirnica u fokusu: Proslavite jesen uz ove ukusne deserte s jabukama

Nabujak s rižom i jabukama

Sastojci:

100 g riže
2 jabuke
2 jaja
75 g brašna
50 g maslaca
50 g grožđica
1 žlica meda
1 žlica listića badema
1 prstohvat soli

Priprema:

1. Opranu i ocijeđenu rižu stavimo kuhati u litru slane i provrele vode te lagano kuhamo 15 minuta.
2. Tako kuhanu rižu ocijedimo i isperemo hladnom vodom.
3. Jabuke ogulimo, očistimo i naribamo.
4. Jaja razmutimo brašnom i pomiješamo s naribanim jabukama, grožđicama, maslacem, medom, bademima i rižom.
5. Smjesu od riže stavimo u dubok vatrostalan kalup koji smo predhodno namazali maslacem.
6. Preko smjese posložimo ostatak listića maslaca i posipamo šećerom.
7. Pečemo u pećnici, na donjoj razini, na 180 stupnjeva C oko 40 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
6/7