Namirnica u fokusu: Proslavite jesen uz ove ukusne deserte s jabukama

Mirisni deserti s jabukama idealni su za prve jesenske dane

Namirnica u fokusu: Proslavite jesen uz ove ukusne deserte s jabukama

Pita s jabukama

Sastojci:

Tijesto:
500 g brašna
200 g masti
200 g šećera
1 jaje
6 žlica mlijeka
1 žličica sode bikarbone

Nadjev:
1 kg naribanih jabuka
cimeta po želji
malo šećera

Postupak pripreme

1. Pjenasto izmutiti mast s jajetom i šećerom te dodati sodu bikarbonu i brašno.
2. Umijesiti glatko tijesto. Podijeliti na dva dijela i ostaviti u hladnjaku.
3. U međuvremenu naribati jabuke te ih posuti šećerom da puste sok, dobro ocijediti i dodati cimet.
4. U četvrtastu tepsiju staviti papir za pečenje. Papir obavezno namazati uljem i posuti brašnom da se tijesto ne lijepi.
5. Razvaljati prvi dio tijesta i staviti ga na dno tepsije, preko njega rasporediti ravnomjerno nadjev od jabuka te prekriti drugom polovicom razvaljanog tijesta. Malo izbosti tijesto vilicom tako da izađe zrak i staviti peći na temperaturi od 180 stupnjeva, u prethodno zagrijanu pećnice i peći 50-ak minuta.
6. Kolač se reže na kocke, po želji se može posuti vanilin šećerom ili šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
4/7