Savršeni uz kavu ili čaj, legendarni čupavci jedan su od omiljenih kolača našeg djetinjstva, a budući da danas slave svoj rođendan - idealna je prilika da ga proslavimo s receptom za uvijek sočne i mekane čupavce
Sastojci
Priprema
Za biskvit: Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Žlicom ili ručnom miješalicom izmiksaj šećer i omekšali maslac. Zatim dodaj brašno, prašak za pecivo i jaja te umiješaj u gustu smjesu za bikvit.
Ulij smjesu u četvrtasti pleh za pečenje promjera 24 cm i peci u pećnici 20 minuta ili dok s gornje strane ne postane privlačne zlatne boje. Testiraj drvenom čačkalicom i ako izađe čista, biskvit je spreman. Ostavi da se biskvit ohladi u plehu prije rezanja na kvadrate ili pravokutnike.
Za umak od čokolade: Rastopiti maslac i čokoladu na pari. Stalno miješaj pa dodaj šećer i mlijeko te zagrij do vrenja. Kad umak prokuha, makni ga s vatre i pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kokosovo brašno stavi u zasebnu zdjelu. Stavi rešetku za hlađenje preko pleha za pečenje tako da bude spremna za umakane čupavce.
Umakanje: Jednu po jednu kocku biskvita ubodi vilicom i umoči u čokoladni umak. Možda ćeš ga trebati malo razvaljati kako bi bila sigurna da je u potpunosti prekriven. Zatim vilicom izvadi kocku iz čokolade i ubaci je u kokos. Vilicom prekrijte kocku kokosom, a zatim je prebaci na rešetku da se 'suši'. Ponavljaj postupak. Ostavi da se čupavci stisnu 5-10 minuta, a zatim ih posluži!