403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Najbolji je mamin ajvar!

Najbolji je mamin ajvar!
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Donosimo provjereni recept za najbolji ajvar na svijetu - onaj iz mamine zimnice

Kako se vi pripremate za zimu: nabavka drva za grijanje, zamjena ljetne garderobe u zimsku...? Nekima od nas jesen jednostavno ne može proći bez pripreme zimnice - u prvom redu ajvara. Stoga smo odlučili s vama podijeliti recept za najbolji ajvar - onaj u majčinoj režiji. Znamo da veliki broj zaposlenih (preposlenih) žena jednostavno nema vremena za nakuhavanje zimnice koja ponekad zbilja može prerasti u ogroman projekt. Svejedno, onaj ajvar iz dućana nikada se ne može mjeriti s domaćim. Rješenje je vrlo jednostavno: pretvorite proces pripreme ajvara u malu obiteljsku manufakturu. Posla ima za sve, čak i one najmlađe, a posao je lakši ukoliko se raspodjeli na više ljudi. Recept za savršeni ajvar je obiteljsko druženje i timski rad. Sastojci: 10 kg očišćene paprike 3,5 kg očišćenog patlidžana (izrezati na kolutove) 5 ljutih feferona (ili više ako volite ljuto) 6 češanja češnjaka 0,75 l ulja (može i maslinovo) 15 dkg soli 15 dkg šećera 1 - 2 l octa Postupak U veću posudu ulijte 5 litara vode i dodajte 1 litru octa te dodajte šaku soli, šaku šećera i malo ulja. U toj otopini desetak minuta prokuhajte 10 kg očišćene paprike. Potom u istoj otopini na desetak minuta prokuhajte i očišćene patlidžane. Nakon prokuhavanja pustite papriku i patlidžan da se dobro ohlade, potom ih izmeljite pomoću stroja za mljevenje. Također je potrebno izmljeti češnjak i feferone. Sada zasučite rukave i pripremite se na višesatno miješanje. U lonac dodati izmljevene paprike i patlidžane, češnjak, feferone, sol, šećeri ulje te na slabijoj vatri kuhajte oko 3 sata (dok se dovoljno ne zgusne) uz stalno miješanje. Kad je ajvar skuhan, potrebno ga je preliti u vruće staklene tegle (prethodno zagrijane u pećnici). Napunjene tegle potom na pola sata stavite u pećnicu na 60 stupnjeva kako bi se na vrhu ajvara stvorila korica. Nakon stavljanja poklopaca, pošteno obiteljski podijelite teglice ajvara i uživajte u plodovima svog truda!

 Autor: Marta Malenica Preuzeto s: Naturala.hr

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx