

Sastojci: jaje, brašno i šećer
Ako nije drugačije naglašeno u receptu, žumanjke i bjelanjke odvojite.
Bjelanjke uvijek stavljajte u sasvim suhu posudu.
Ako vam upadne žumanjak u bjelanjak, izvadite ga s ljuskom od jajeta, s ljuskom će biti jednostavnije, a bjelanjci će se bolje izraditi.
Bjelanjci su gotovi tek onda kada ih okrenete prema dole, a oni čvrsto stoje uz posudu.
Žumanjke kada izradite pjenasto sa šećerom ne ostavljajte da stoje i da se pravi korica, već nastavite odmah dodavati druge sastojke.
Brašno i prašak za pecivo uvijek zajedno prosijte, a ako ne želite prosijavati, barem ih promiješajte zajedno.
Bjelanjak kada dodajete u žumanjak uvijek lagano sjedinite s pjenjačom ili kuhačom, jer se može dogoditi da smjesa padne ako se to učini mikserom s najjačom brzinom.
Pećnica se uvijek prvo mora zagrijati i tek onda se biskvit stavlja peći. Ovaj pošto je malo deblji sam pekla na 180 stupnjeva, uglavnom većinu biskvita i pečem na toj temperaturi.
Nikada pećnicu ne otvarajte dok ne prođe barem pola pečenja, jer se može dogoditi da biskvit padne.
Kada biskvit izvadite iz pećnice, uvijek možete sredinu probosti s čačkalicom i ako je suha biskvit je pečen, a ako nije suha može se još peći.
Kada se ohladi bit će vam zgodnije odvojiti ga od kalupa, masnog papira, te ga rezati.


Estetika, okus i ugođaj na najvišoj razini – Mime’s stigao na Bundek

Severina nosi najudobnije cipele ljeta, pronašli smo dupliće dizajnerskih mokasinki
