Mrvica po mrvica do ukusnog crumblea: Voćni drobljenci proljetni su hit desert

Crumble ili drobljenac jednostavan je recept koji ćeš brzo spremiti, a još brže pojesti. Od jabuke, šljive ili pak breskvi, izbora je mnogo, a samo jedno je sigurno - ovaj desert s bezbroj lica usrećit će svačije nepce

Mrvica po mrvica do ukusnog crumblea: Voćni drobljenci proljetni su hit desert

Drobljenac od malina i banana

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 3 banane
  • 300 gr malina (smrznutih)
  • 2 žlice meda
  • 150 gr Anzac keksića
  • 50 gr zobenih pahuljica
  • 50 gr usitnjenih lješnjaka
  • 50 gr kokosovog brašna
  • 50 gr bijele usitnjene čokolade
  • 50 gr brašna
  • 50 gr maslaca
  • cimet u prahu
  • Stavi kekse u blender i izmiksaj ih, ali nemoj ih u potpunosti usitniti. Zatim i lješnjake stavi u blender i grubo ih usitni, a bijelu čokoladu nasjeckaj na male komadiće. Nakon toga sjedini kekse, zobene pahuljice, kokosovo brašno, bijelu čokoladu, obično brašno i dodaj maslac te cimet te prstima formiraj mrvičastu smjesu punu mrvica i grudica.
  • Zamrznute maline stavi na ubrus i nareži babane na malo deblje šnitice. U kalup stavi banane, pa maline, a sve na kraju posipaj mrvicama i peci oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
3/4