Drobljenac s jabukama i brusnicama
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 120 g brašna
- 50 g zobenih pahuljica
- 50 g smeđeg šećera
- 100 g maslaca
- korica polovice limuna
- 900g/4 komada jabuka
- 70 g brusnica
- žličica cimeta
- sok polovice limuna
- U posudu stavi brašno, pahuljice, koricu limuna i šećer, izmiješaj suhe sastojke, te dodaj maslac. Rukama izradi mrvičastu smjesu. Brusnice potopi u mlaku vodu da omekšaju, a jabuke oguli i nareži na kriške.
- Niži kalup premaži maslacem pa na dno rasporedi jabuke, nakapaj ih s malo limuna i posipaj cimetom. Brusnice zatim ocijedi i posuši kuhinjskim papirnatim ubrusima te ih pomiješaj s jabukama.
- Voće zatim prekrij mrvičastim tijestom i peci drobljenac 30 minuta na 190 stupnjeva.