Mrvica po mrvica do ukusnog crumblea: Voćni drobljenci proljetni su hit desert

Crumble ili drobljenac jednostavan je recept koji ćeš brzo spremiti, a još brže pojesti. Od jabuke, šljive ili pak breskvi, izbora je mnogo, a samo jedno je sigurno - ovaj desert s bezbroj lica usrećit će svačije nepce

Mrvica po mrvica do ukusnog crumblea: Voćni drobljenci proljetni su hit desert

Drobljenac s jabukama i brusnicama

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 120 g brašna
  • 50 g zobenih pahuljica
  • 50 g smeđeg šećera
  • 100 g maslaca
  • korica polovice limuna
  • 900g/4 komada jabuka
  • 70 g brusnica
  • žličica cimeta
  • sok polovice limuna
  • U posudu stavi brašno, pahuljice, koricu limuna i šećer, izmiješaj suhe sastojke, te dodaj maslac. Rukama izradi mrvičastu smjesu. Brusnice potopi u mlaku vodu da omekšaju, a jabuke oguli i nareži na kriške.
  • Niži kalup premaži maslacem pa na dno rasporedi jabuke, nakapaj ih s malo limuna i posipaj cimetom. Brusnice zatim ocijedi i posuši kuhinjskim papirnatim ubrusima te ih pomiješaj s jabukama.
  • Voće zatim prekrij mrvičastim tijestom i peci drobljenac 30 minuta na 190 stupnjeva.
2/4