Mrvica po mrvica do ukusnog crumblea: Voćni drobljenci proljetni su hit desert

Crumble ili drobljenac jednostavan je recept koji ćeš brzo spremiti, a još brže pojesti. Od jabuke, šljive ili pak breskvi, izbora je mnogo, a samo jedno je sigurno - ovaj desert s bezbroj lica usrećit će svačije nepce

Mrvica po mrvica do ukusnog crumblea: Voćni drobljenci proljetni su hit desert

Drobljenac od zobenih pahuljica i višanja

Priprema: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci: 

  • 125 g maslaca, sobne temperature
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 1 žličica vanila ekstrakta
  • 1 šalica sitno samljevenih zobenih pahuljica
  • 3/4 šalice zobenih pahuljica
  • prstohvat morske soli
  • 500 g očišćenih i ocijeđenih višanja
  • šaka grubo samljevenih badema
  • Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva, a kalup obloži papirom za pečenje ili dobro namasti. Umuti maslac sa šećerom i vanila ekstraktom, dodaj zobeno brašno, pahuljice, sol i još malo sve umutiti mikserom, pa odvojiti jednu šalicu smjese za posipanje.
  • Preostalu količinu tijesta utisnuti u dno kalupa, poravnati i prekriti višnjama po cijeloj površini. U odvojenu smjesu umiješati grubo nasjeckane bademe i posuti po višnjama te sve staviti peći na 25-30 minuta. 
4/4