Drobljenac od zobenih pahuljica i višanja
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 125 g maslaca, sobne temperature
- 1 šalica smeđeg šećera
- 1 žličica vanila ekstrakta
- 1 šalica sitno samljevenih zobenih pahuljica
- 3/4 šalice zobenih pahuljica
- prstohvat morske soli
- 500 g očišćenih i ocijeđenih višanja
- šaka grubo samljevenih badema
- Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva, a kalup obloži papirom za pečenje ili dobro namasti. Umuti maslac sa šećerom i vanila ekstraktom, dodaj zobeno brašno, pahuljice, sol i još malo sve umutiti mikserom, pa odvojiti jednu šalicu smjese za posipanje.
- Preostalu količinu tijesta utisnuti u dno kalupa, poravnati i prekriti višnjama po cijeloj površini. U odvojenu smjesu umiješati grubo nasjeckane bademe i posuti po višnjama te sve staviti peći na 25-30 minuta.