Crumble ili drobljenac jelo je koje može biti i slatko i slano, ali najdraže nam je u formi voćnog deserta. Negdje na tragu pite i savijače, crumble kombinira sočno voće i hrskavi posip od mrvica, što ga čini iznimno ukusnim, ali i jednostavnim za pripremiti. Drobljenac je popularizirala američka kultura te se smatra tradicionalnim američkim desertom, no u različitim ga formama spravljaju mnogi narodi i nacije, a posebno je popularan u Velikoj Britaniji.
Mješavina brašna, maslaca i šećera posipa se po voću po izboru te se sve skupa zapeče, a često se ovo jelo poslužuje sa šlagom ili sladoledom. Jabuke, kupine, borovnice, jagode ili breskve su najčešće voće od kojeg se radi drobljenac no ti možeš izmisliti svoj spoj i u njega staviti što god želiš. Inače, ovaj je desert postao pravi hit za vrijeme Drugog svjetskog rata i to zbog toga što je sadržavao vrlo malo brašna i maslaca, sastojaka kojih je bila nestašica, pa se činilo ekonomičnim raditi bazu od voća te sve "začiniti" s tek malo hrskave smrvljene korice.
Kako bi i sama otkrila čari ovog jednostavnog voćnog deserta donosimo ti tri recepta kojima si možeš zasladiti život u karanteni.
Crumble ili drobljenac jednostavan je recept koji ćeš brzo spremiti, a još brže pojesti. Od jabuke, šljive ili pak breskvi, izbora je mnogo, a samo jedno je sigurno - ovaj desert s bezbroj lica usrećit će svačije nepce